ORaH: Hrvatska treba predsjednika bez veza s korumpiranim osobama

Dragan Matic / CROPIX

Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) priopćio je u petak kako Hrvatskoj treba predsjednik koji nije povezan s kontroverznim i korumpiranim osobama te su pozvali građane da izađu na drugi krug izbora za predsjednika i glasaju za Zorana Milanovića.

“ORaH poziva sve građane Republike Hrvatske da izađu na birališta 5. siječnja i glasaju za Zorana Milanovića, odnosno zaokruže broj jedan na biračkom listiću”, stoji u priopćenju te stranke.

Dodaje kako u prvom krugu izbora nisu podržali niti jednog kandidata jer nitko od njih nije imao “dovoljno zeleni program”, ali da je nakon sučeljavanja za drugi krug izbora donesena odluka kako će se podržati kandidat Zoran Milanović.

“Takva odluka je donesena ne samo zbog toga što je u svojoj kampanji kandidat Milanović poklonio više pažnje pitanjima bitnim za zelene politike, već i zbog toga što je neprihvatljivo imati na čelu države osobu na bilo koji način povezanu sa, u najmanju ruku, kontroverznim ljudima”, navode iz ORaH-a.



Kažu kako za Hrvatsku jednostavno nije dobro da je vodi osoba koja je povezana s ljudima koji su bježali pred hrvatskim pravosuđem u inozemstvo.

“Već je i prešutila bitne elemente u svom dosadašnjem radu, konkretno uključenost u poslovanje tvrtki kontroverznog i osuđenog poduzetnika”, kažu iz ORaH-a.

Komentari