Miro Kovač: Grabar-Kitarović je platila za politiku koja se vodila

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač (HDZ) rekao je u nedjelju da je Kolinda Grabar-Kitarović na neki način platila cijenu za politiku HDZ-a poručivši kako će u stranci neke stvari morati promijeniti kako bi bila spremna za parlamentarne izbore.

“Na neki način Grabar-Kitarović je platila cijenu za politiku HDZ-a. Ovo je poruka HDZ-u i našoj kandidatkinji i mi ćemo morati neke stvari promijeniti ako želimo pobijediti, to je jasno”, rekao je Kovač novinarima komentirajući rezultate predsjedničkih izbora koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo.

Smatra kako je očito da su birači u Hrvatskoj, posebno birači HDZ-a i desnoga centra koji su tradicionalniji i konzervativniji, drugi put poslali jasnu poruku nakon izbora za Europski parlament.

“Ta se poruka, čini mi se, nije dovoljno shvatila u HDZ-u i zato danas imamo ovakav rezultat, koji je za nas loš. On nije pobjednički i mi ćemo u HDZ-u neke stvari morati promijeniti kako bismo bili spremni za parlamentarne izbore. Na ovakav način ne možemo ići na parlamentarne izbore”, naglasio je Kovač koji je čestitao Zoranu Milanoviću na izglednoj pobjedi.



Podsjetio je kako je o tome govorio i ljetos kada je dobio “pokoju kritiku i uvredu”. Smatra i da će se nakon ovih rezultata na stranačkim tijelima o tome razgovarati te točno utvrditi što je bilo, a što nije bilo dobro i promijeniti neke stvari.

Dodao je kako se građanima treba omogućiti dopisno glasovanje ili na neki drugi način ako ne mogu biti na biračkom mjestu ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Komentari