Miletić: IDS-ova podrška Milanovića nije uvjetovana budućom suradnjom

Goran Sebelic / CROPIX

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u petak je izjavio kako potporu svoje stranke predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću ne dovodi u vezu sa suradnjom na bilo kojim budućim izborima, a birače je pozvao da u nedjelju glasuju za Milanovića.

“IDS je uvijek bio u poziciji da se najprije definiraju konkretni programi i projekti, te da se nakon toga razgovara o eventualnoj budućoj suradnji. Tako smo postupali prije, tako ćemo postupati danas i sutra”, rekao je Miletić novinarima na prijemu u prigodi predstojećih blagdana.

Dodao je kako su IDS i SDP do sada imali razdoblja dobre suradnje, ali i suparništva na lokalnoj razini.

Stranke lijevog i liberalnog centra moraju se udružiti žele li smijeniti HDZ

Ponovio je kako je suradnja IDS-a na državnoj razini moguća isključivo sa strankama liberalnog i lijevog centra. “SDP tu spada te ukoliko svi skupa želimo promijeniti ovu neuspješnu desnu HDZ-ovu Vladu, onda je logika stvari da se stranke lijevog i liberalnog centra moraju okupiti i udružiti”, poručio je Miletić.



Jučerašnju oštriju Milanovićevu retoriku na predizbornom skupu u Puli smatra razumljivom s obzirom na završnicu kampanje.

“Činjenica da je Milanović započeo i završio kampanju u Puli potvrđuje njegovu poruku da Hrvatska pripada zapadu i zapadnim vrijednostima. Time je dao veliki značaj i našoj stranci koja već dugi niz godina upravlja Istrom”, istaknuo je.

Nije zadovoljan stanjem u Hrvatskoj koja se, tvrdi, dodatno centralizira, jačaju radikalne desne opcije, a predsjednička kampanja pokazuje da se “desnica natječe tko će biti radikalniji i tko će imati ekstremnije ideje”.

Trebamo predsjednika koji će nas odvesti u budućnost, a ne prošlost

“Sve nas to vraća desetljećima unatrag i dodatno srozava vjerodostojnost kako politike općenito, tako i reputaciju naše zemlje u svijetu”, rekao je.

“U nedjelju imamo mogućnost to promijeniti. Važno je da Hrvatska izabere predsjednika koji će nas odvesti u budućnost, a ne u prošlost”, poručio je Miletić te pozvao građane da izađu na izbore i glasuju za Milanovića.

Komentari