Milanović: U Hrvatsku će se opet vratiti osmijeh

Kandidat za predsjednika Zoran Milanović rekao je u petak u Pločama kako je prava demografska mjera – povjerenje koje građani trebaju osjetiti u svoju vlast.

“Najbolja demografska mjera je da ljudi znaju kako žive u uređenoj državi. Demografska mjera je na primjer da predsjednik Republike izbjegava loše društvo, da izbjegava slizavanje s ljudima koji su optuženici za najteža koruptivna djela, jer to je signal svima: ‘U ovoj zemlji se može raditi što god hoćete. Onaj koji mi je prijatelj može biti sto puta optužen, ali ja ću mu nositi kolače u zatvor. Ja prezirem pravnu državu, ja sam predsjednik Republike i ja mogu što hoću.’ To tjera Hrvate iz države, to stvara klimu očaja, nepovjerenja, beznađa i bijesa”, ustvrdio je Milanović na predizbornom skupu u Pločama.

U Hrvatsku će se vratiti smijeh, a ne podsmijeh

Iz njegovog izbornog stožera priopćili su i kako je rekao da državnici moraju služiti primjerom. “Demografska mjera je povjerenje koje građani u svoju vlast moraju osjećati,“ poručio je.

“Ići naprijed možeš jedino bez straha. Posao predsjednika je jasan i ima ogroman prostor da u suradnji s vladom radi na boljitku Hrvatske. Bez obzira na to što je HDZ na vlasti i što znam da je ta stranka nanijela ogromnu štetu Hrvatskoj u ovih 30 godina i gotovo bez iznimke sve ono što je u Hrvatskoj loše, a previše toga je loše, posljedica je djelovanja i kulture, odnosno nekulture HDZ-a”, rekao je Milanović.



“U Hrvatsku će se opet vratiti osmijeh, ali ne podsmijeh jer ovo je trenutno kako nas gledaju, gledaju nas s podsmjehom. Ratovi su gotovi, rekao sam to više puta. Onima koji žele živjeti od toga, širiti paniku i mržnju – to ne odgovara. Ne odgovara im da su ratovi gotovi. Moramo im se oduprijeti, bez straha jer tu ima i zastrašivanja“ istaknuo je.

Milanović je na skupu rekao kako ih nije okupio materijalni interes i novac, već vjera u bolje društvo, u smisao i potreba da se za njega bori i ne odustane.

Idemo do kraja bez mržnje

Podsjetivši da kampanja traje još dva tjedna, istaknuo je da do kraja ide bez mržnje.

“Idemo do kraja bez mržnje prema onima koji ne misle isto kao i mi, s razumijevanjem i shvaćanjem da je ono što nam je zajedničko – Republika Hrvatska. Hrvatska se od prije nekoliko godina natječe u najzahtjevnijem društvu, u Europskoj uniji. Tu vlada solidarnost, tu dijele novac, ali to ne smije biti smisao života. Smisao života nije samo da se zaposlimo i da nam svakim mjesec stigne nešto novaca u džep. Smisao života je puno veći, da živimo, da nam ostane slobodnog vremena, da provodimo to vrijeme s ljudima do koji nam je stalo. Da živimo u lijepom gradu i da budemo ponosni što naša zemlja napreduje“, poručio je Zoran Milanović.

Komentari