Milanović o prometnoj nezgodi predsjedničinog autobusa: To je štićena horda

Ivo Ravlic / CROPIX

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u sklopu kampanje posjetio je danas Krapinu. Ondje je, među ostalim, komentirao i manju prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus koji tijekom kampanje koristi kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Autobus je zakačio osobni automobil i nije se zaustavio.

“Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom”, rekao je Milanović i dodao “Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda..”

Komentirao je i činjenicu da se nitko iz kolone nije zasutavio na mjestu nesreće. Prema izjavi glasnogovornika HDZ-a, Zoltana Kaboka,  riječ je o proceduri: “Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja”, kazao je jučer Kabok.

Milanović tvrdi da za to ‘nema opravdanja’.



“Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol’ HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije… I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme ‘Duhovi’ o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko balcer bečki… Škoda je dosta”.

Podsjetimo, jučer u 18.50 vozač autobusa u kojemu se nalazila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup.

Kolindin autobus okrznuo automobil u kojem je lakše ozlijeđeno dijete

Komentari