Medved o Madžaru: Ne vidim ja tu nekakve problematične scene

Ranko Suvar / CROPIX

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je u petak kako u istupu savjetnika predsjednice Republike Tomislava Madžara nije vidio nikakve problematične scene.

“Ne vidim ja tu nekakve problematične scene, koncentrirajmo se na ono što je bitno, a to je ono što je predsjednica prezentirala u svim ranijim debatama”, poručio je Medved uoči sjednice Vlade.

Dodao je također kako nije gledao o čemu se tu radilo. “Gledao sam debatu, nisam kasnije upoznat što se događalo”, rekao je.

Predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar, nakon sučeljavanja na HRT-u verbalno je napao predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića dok je komentirao propalu tvrtku Kontinental prijevoz osuđenog tajkuna Leona Sulića u čijem je Nadzornom odboru bila Kolinda GrabarKitarović koja ga je kao predsjednica pomilovala.



Medved nije htio komentirati taj podatak. “Ne znam detalje o tome”, dodao je.

“Podsjetimo se cjelokupnog mandata Grabar-Kitarović koja je vratila Hrvatsku na put kojim ga je vodio Franjo Tuđman, i uvjereni smo u pobjedu u nedjelju, predsjednica će nastaviti svoj mandat”, naglasio je Medved.

Za jučerašnju debatu predsjedničkih kandidata na HRT-u kaže da je predsjednica dominirala.

“Ozbiljno, odgovorno, usmjereno prema konkretnim odgovorima, i očekujemo da će tako biti i ako večeras bude debata, i pobjeda naravno u nedjelju”, ustvrdio je Medved.

Podsjetio je kako je danas 3. siječnja, dan kada je prije 20 godina na vlast došla koalicija predvođena SDP-om, tzv. Šestorka.

“Dvadeset godina sjećamo se 3. siječnja i Šestorke, nismo to zaboravili, kao što nismo zaboravili najlošiju Vladu u novijoj hrvatskoj povijesti, Vladu Zorana Milanovića, a poglavito to nisu zaboravili hrvatski branitelji ovdje na Markovu trgu. Još uvijek je svježe sjećanje njegovih odluka i postupanja prema najranjivijoj populaciji hrvatskih ratnih vojnih invalida”, kazao je Medved.

Dodao je još kako im suverenost i poznavanje tematike, ozbiljnost, odgovornost, državničko ponašanje i postupanje predsjednice Grabar-Kitarović “daje za pravo i očekuju pobjedu u nedjelju”.

Savjetnik Grabar-Kitarović o incidentu nakon sučeljavanja: Vidim da sam na snimci ispao kao neki nasilnik

Komentari