Marijan Knezović oštro o Kolindi Grabar-Kitarović: Očito je ambalaža važnija od sadržaja

screenshot

Politički aktivist Marijan Knezović osvrnuo se na predsjedničke izbore. Posebno je oštar bio prema Kolindi Grabar-Kitarović, koju je optužio da izbjegava sučeljavanje s drugim kandidatima.

Rekao je da je u zemljama na zapadu poput Sjedinjenih Država nezamislivo da se nema sučeljavanja predsjedničkih kandidata.

Također je istaknuo da se ne govori o ključnim temama, poput odnosa prema Bosni i Hercegovini, kadrovskoj politici u diplomaciji, položaju Hrvata u BiH i slično.

“Kandidati za šefa države i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga nemaju hrabrosti ni za doći pred TV kamere i sučelit svoje stavove pa nam slijede izbori bez ijednog sučeljavanja. Pa čak su i u nekim komunističkim i totalitarnim režimima kandidati sučeljavali stavove. Dok bi recimo u SAD-u bilo apsolutno nezamislivo da se ne dogodi ne jedno, već brojna sučeljavanja, kod nas je to normalno i rijetkima je problem. Očito je ambalaža važnija od sadržaja.



Ne znam je li žalosnije što aktualna predsjednica ne želi na sučeljavanje ili što se drugi kandidati kao djeca iz vrtića time opravdavaju, umjesto da dođu na sučeljavanje pa na nedolasku predsjednice poentiraju sat i pol i pokažu kako se oni ne skrivaju od naroda i kako su od nje bolji. Ovako jednostavno izgledaju isti. Jasno je kako nedolazak predsjednice na sučeljavanje nije razlog, već izlika drugima da učine isto. Očito se i drugi boje neugodnih pitanja na koja ne bi mogli dati odgovore koji ih neće poprilično kompromitirati.

‘Ne govori se o bitnim temama’

Lako je vodit kampanju u kontroliranim uvjetima i vlastitoj hermetički zatvorenoj posudi, bez neugodnih pitanja i potrebe da se stavovi sučele, argumentiraju i iznesu. Već tri mjeseca kandidati se međusobno kokošare uvredama, a da pritom nismo čuli ništa o tome kakav bi konkretno odnos kandidata bio prema Bosni i Hercegovini, kadrovima u diplomaciji, na koji način planiraju lobirati za Hrvate u BiH, kako povećati ugled i snagu naše vojske, zašto u prošlosti nisu radili stvari u koje se sad kunu itd. Nismo čuli ništa. Držim da je to tako jer nas kao društvo gotovo ništa osim uvreda i floskula ni ne zanima. Jedino takvo društvo za šefa države i vojske može birati nekoga tko nema hrabrosti ni stati pred TV kameru i odgovorit na tucet pitanja”, objavio je Marijan Knezović.

Komentari