Kolinda Grabar-Kitarović: Danas u našem Zagrebu proglašavam pobjedu na predsjedničkim izborima 2020. godine!

Tomislav Kristo / CROPIX

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za drugi mandat, Kolinda Grabar Kitarović u Novom Jelkovcu održava predizborni skup.

Na skup su stigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora, Gordan Jandroković i brojni ministri. Milijan Brkić dočekan je ovacijama, a na predsjedničin skup došao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te bivša europarlamentarka Marijana Petir.

Petir je istaknula četiri stvari koje smatra pozitivnim stranama Kolinde Grabar Kitarović – podrška slobodnoj nedjelji, stala je uz hrvatsko selo, poštuje Ustav i slijedi kršćanski svjetonazor.

Plenković je istaknuo da predsjednica drži do dostojanstva Domovinskog rata te da cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i lik Franje Tuđmana. “Milanović se pokazao kao loš premijer, čovjek čiji su loši rezultati legitimitet da ne bude izabran u nedjelju!”, rekao je energično Plenković.



Predsjednica je najprije zapjevala s Matom Bulićem, pa se u svom govoru zahvalila obitelji i suprugu Jakovu, što su okupljeni pozdravili gromoglasnim pljeskom. Predsjednica je spomenula i svoje roditelje, za koje je rekla da nisu buržoazija, nego su ustajali u 3 sata ujutro kako bi išli raditi.

“Danas u našem Zagrebu proglašavam pobjedu na predsjedničkim izborima 2020. godine!”, poručila je predsjednica na skupu u Novom Jelkovcu.

“Nikada neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju”, rekla je Grabar-Kitarović.

Komentari