HSP-AS se nada da će vođe desnice ipak podržati Grabar-Kitarović

Dragan Matic / CROPIX

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) izrazila je u petak nadu da će zadnjega dana predsjedničke kampanje tzv. vođe desnice ipak javno podržati Kolindu Grabar-Kitarović jer će u protivnom snositi odgovornost zbog ponovnog dolaska na vlast Zorana Milanovića.

“Nedavanjem javne i nedvosmislene podrške Kolindi Grabar-Kitarović samoprozvane tzv. vođe tzv. desnice očito svjesno igraju na kartu kako će politički još više rasti uoči ovogodišnjih parlamentarnih izbora ako Zoran Milanović postane predsjednik RH jer svatko tko prati hrvatsku politiku zna kako se na desnici puno lakše ostvaruje veliki rezultat kada bilo koju razinu vlasti drži SDP”, navodi u priopćenju predsjednik HSP AS-a Hrvoje Niče.

“Ovaj dio političkih stranaka očito nedvojbeno priželjkuje pobjedu Zorana Milanovića ne zato što s njim dijele iste svjetonazore, već iz čisto pragmatičnih i oportunih uskostranačkih sitnih interesa, gdje kroz prizmu budućih napada na Milanovića kao predsjednika države mogu ostvariti puno veću popularnost među desnim biračkim tijelom nego kada s istom žestinom idu prema Grabar-Kitarović, koja je istinski predstavnik konnzervativne i demokršćanske Hrvatske”, tvrdi NIče.

Smatra kako u situaciji gdje je cijela ljevica u čvrstoj simbiozi s Milanovićem, samoprozvani lideri desnice izostankom podrške Kolindi Grabar-Kitarović promoviraju u ključne igrače Milanovićeve kampanje.



“Žrtvovati petogodišnju (a možda i višedesetljetnu) budućnost Hrvatske temeljenu na tradicionalnim vrijednostima i vrijednostima proisteklim iz Domovinskog rata radi lakšeg puta do novih saborskih mandata cijena je koju iskreni domoljubi nikada ne bi platili”, kaže se u priopćenju.

Kako je posljednji dan kampanje ovim putem iskreno se nadamo i vjerujemo kako će tzv. vođe desnice ipak javno podržati Kolindu Grabar-Kitarović. U protivnom snosit će odgovornost za sve možebitne posljedice koje će Hrvatska i hrvatski narod trpjeti ponovnim dolaskom na bilo koju razinu vlasti Zorana Milanovića i njegovih drugova, poručuje Niče.

Komentari