Glasnogovornik Vlade: Glas za Miroslava Škoru u prvom krugu bio je glas za Zorana Milanovića

N1

Marko Milić, glasnogovornik Vlade i član HDZ-a za N1 je komentirao rezultate predsjedničkih izbora.

Čestitao je Zoranu Milanoviću i aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pa podsjetio da Zoran Milanović nije čestitao Kolindi Grabar-Kitarović kada je postala predsjednica.

Na pitanje tko je kriv za poraz odgovara da se, nažalost, pokazalo da je glas za Miroslava Škoru u prvom krugu bio glas za Zorana Milanovića koji mu je omogućio prednost.

“Što se tiče drugog kruga izbora vidjeli smo veći broj nevažećih glasova i da su postojali konkretni apeli iz stožera Miroslava Škore da se u drugom krugu poništavaju listići, sto je nastavak njihove politike i ambicija da podijele biračko tijelo HDZ-a, rekao bih i članstvo HDZ-a.”



Nastavio je da je Škoro išao zbunjivati desne birače i raditi podjele unutar biračkog tijela HDZ-a.

Ipak priznaje da je dio članova i dužnosnika HDZ-a odlučio ignorirati prvi krug predsjedničkih izbora ili čak na jedan način dati potporu drugim kandidatima. “Takva poruka pokazuje da neki žele dva HDZ-a. Ne može biti dva HDZ-a, neće biti dva HDZ-a”, ustvrdio je Milić.

Misli da im je ovo pouka ususret parlamentarnih izbora da se ne smije dozvoliti rasipanje glasova na prostoru desnice jer dijeljenje desnog biračkog prostora ne može ni u jednom scenariju dovesti krajnu desnicu na vlast nego samo, što se, kaže Milić, u ovom slučaju dogodilo, dovesti ljevicu na Pantovčak.

Na pitanje zašto on kao glasnogovornik Vlade komentira dinamiku u HDZ-u kaže: “Ja sam član HDZ-a, zar bih trebao šutjeti, kao neki ignorirati političku utakmicu i prvom krugu i tek kasnije se pojavljivati izvan svega i dijeliti lekcije vodstvu HDZ-a? Tu smo i mislim da je poticajno i poželjno da se svi članovi HDZ-a angažiraju koliko mogu.”

Za predsjedničke izbore kaže da su u najvećoj mjeri odraz impresija birača na samog kandidata.

Kaže da je pozicija desnog centra najbolja politička pozicija za HDZ. Za birače desnice kaže da će oni na parlamentarnim izborima dobro razmisliti tko su lažni proroci koji stoje iza kandidata Miroslava Škore i koji žele unijeti razdor u HDZ.

Na pitanje je li vodstvu HDZ-a prihvatljivo ponašanje Steve Culeja kada je u prvom krugu podržao Miroslava Škoru rekao je da će to još analizirati.

Primijetio je da među onima koji su jučer najavili kandidature za predsjednika stranke ima i onih koji su to isticali i u ranijim osjetljivim političkim trenucima, što je, kaže, legitimno, ali moralno i etički upitno je li korisno za stranku, piše N1.

Komentari