Dodik: Nadam se da će Milanović opravdati povjerenje birača, među kojima je i veliki broj Srba

Screenshot

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u ponedjeljak je čestitao Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Hrvatske ističući pri tom kako očekuje da će on biti predsjednikom svih građana te opravdati povjerenje velikog broja Srba koji su glasali za njega.

Milanoviću je na izboru za novog predsjednika Hrvatske još u nedjelju navečer prvi čestitao predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić a tome se naknadno pridružio i Dodik. Iz njegova je ureda priopćeno kako je poželio Milanoviću da se za vrijeme njegova mandata Hrvatska nastavi razvijati u miru na dobrobit njezinih građana te nastavi ići putem stabilnosti, ekonomskog razvoja i napretka.

Navedeno je i kako je Dodik izrazio nadu da će Milanović “opravdati ukazano povjerenje svojih birača, među kojima je i veliki broj Srba koji su glasali za njega, te da će u predstojećem mandatnom razdoblju biti predsjednik svih građana Hrvatske i raditi na unaprjeđenju položaja i statusa srpskog naroda u Hrvatskoj”.



“Očekujem da ćemo uskoro, nakon službenog preuzimanja funkcije predsjednika Hrvatske, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, unaprijediti naše odnose, te intenzivirati suradnju i dijalog o mnogim otvorenim pitanjima koja su od obostranog interesa i za dobrobit svih građana”, poručio je Dodik.

Ministrica vanjskih poslova BiH: Izbor Zorana Milanovića trebao bi umanjiti bespotrebne političke sukobe

 

Komentari