BERNARDIĆ SE RASPLAKAO NA POZORNICI Tvornica mu zapjevala ‘Sretan rođendan’

Marko Todorov / CROPIX

Šef SDP-a Davor Bernardić obratio se okupljenima u Tvornici kulture, SDP-ovom stožeru nakon što je postalo jasno da je Zoran Milanović novi predjednik Republike Hrvatske.

“Neizmjerno sam sretan, želim zahvaliti. Hvala vam, rekao je Bernardić nakon čega su mu okupljeni počeli pjevati ‘Happy birthday'”. Bernardić se u tom trenutku rasplakao…

Vidno ganut nakratko je zastao pa nastavio s nadahnutim govorom.

“Hvala svima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali glas Zoranu Milanović, novom predsjedniku Hrvatske. Hvala svim strankama koje su ga podržale, simpatirezima, volonterima, promatračima, svima koji su ugradili svoj doprinos u ovu veliku pobjedu. Svim građanima koji su izabrali nadu umjesto straha, budućnost umjesto prošlosti, svim građanima koji su izabrali normalnu Hrvatsku umjesto Hrvatsku podjele. Hvala svima koji ste uvijek bili uz nas. Ovo je pobjeda Milanovića, SDP-a i naših partnera.



“Vidim zajedništvo i snagu, ponosan sam i sretan, što pripadam ovoj velikoj i važnoj obitelji, koja je u službi napretka, pravednosti, jednakosti i solidarnosti, u službi čovjeka. To je ono što su naše vrijednosti, u što mi vjerujemo. Ono što mi u končnici jesmo. Bilo je posebno lijepih trenutaka u mom životu, a jedan od tih je ovaj danas. Ponosan sam na vas i na novog predsjednika Republike Hrvatske”, rekao je.

“Građani su odabrali novi put, a na tom putu postoji prepreka, koju ćemo zajedno preskočiti. Mi stvaravamo novu politiku, politiku hrabrosti, iskrenosti i povjerenja i zato smo pobijedili jer su nam građani vjerovali, jer su nas podupirali. Nastavit ćemo do konačne pobjede, da ljudima osiguramo bolji i pravedniji život jer Hrvatska mora postati ponosna zemlja, ali uspješna zajednica. Mi ćemo to napraviti jer smo ujedinjeni u našim vrijednosti.”

“Strah od promjene je poražen, Hrvatska je uspjela. Tko je zaslužan? Vi! Građani naše zemlje, koji su dali svoj glas za promjene, a SDP je opet prepoznat kao snaga koja može predstavljati naše građane”, poručio je Bernardić.

Komentari