Bauk: Zadovoljni smo činjenicom da Milanović ima realne šanse pobijediti u drugom krugu

Goran Mehkek / CROPIX

Član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk je nakon sjednice predsjedništva SDP-a komentirao rezultate predsjedničkih izbora.

„Predsjedništvo SDP-a izrazilo je zadovoljstvo činjenicom da je naš kandidat Zoran Milanović u prvom krugu izbora za predsjednika Republike dobio najviše glasova, kao i činjenicom da ima realne šanse pobijediti u drugom krugu“, kazao je Bauk nakon sjednice tog tijela koje se sastalo kako bi analiziralo rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora u kojem je pobijedio Milanović.

„Činjenica je da je 5. siječnja nova runda, da krećemo od ‘nula:nula’, da imamo bolju startnu poziciju jer smo prvi, ali ona ne garantira pobjedu i također smatramo da je naš kandidat bolji kandidat nego aktualna predsjednica. Vjerujem da su to građani vidjeli i pokazalo se u kampanji, jer je 75 posto građana reklo da nije zadovoljno kako je Kolinda Grabar-Kitarović obnašala dužnost u prvom mandatu“, poručio je Bauk.

Kazao je i da je tih 75 posto građana sigurno da se Viktor Orban ne bi prešetavao Hrvatskom, a da predsjednik šuti “kao što je to radila naša predsjednica”, da Antonio Tajani ne bi govorio o talijanskoj Istri i Dalmaciji, a da predsjednica šuti, što Zoran Milanović to neće raditi.



Građani vide promjenu koji će se za dva tjedna dogoditi na Pantovčaku, uvjeren je Bauk.

O mogućoj promjeni taktike u drugom krugu predsjedničkih izbora, dodao je, odlučit će izborni stožer Zorana Milanovića. „Već jučerašnji govor dao je naslutiti i građani su ispred sebe mogli vidjeti novog predsjednika sa stavom, s državničkim ponašanjem, s pozivom za okupljanje i jasnom retorikom koja govori da u našem društvu svi trebaju biti jednaki“, ocijenio je Bauk.

Komentari