Oporba likuje zbog odluke EPP-a: Beljak i Bulj zadovoljni što ‘četnik Vučić’ neće u Sabor

Saborska oporba u četvrtak je ustvrdila da je kritikama i negodovanjem zbog najavljenog održavanja Predsjedništva i Skupštine Europske pučke stranke, koje je ipak prebačeno na drugu lokaciju, zaštitila dignitet Hrvatskog sabora.

Mostov zastupnik Miro Bulj ističe da su “obranili dignitet Hrvatskog sabora i zaključak koji je predložio, a Jandroković nije htio uvrstiti na raspravu”.

Sada, u zadnjem trenutku štite svog partnera HDZ jer – kako dozvoliti da u vrijeme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Aleksandar Vučić i fašist Antonio Tajani, pitao je Bulj te podsjetio kako mu je, zbog prijedloga zaključka da se raspravi o iznajmljivanju sabornice i to ne dopusti, bilo zabranjeno govoriti dva dana.

“Ovo je pobjeda, zaštitili smo dignitet Hrvatskog sabora, kao što smo i jučer štitili dignitet jer je samo Klub Mosta raspravljao o proračunu”, poručio je.



HSS-ov Krešo Beljak, međutim, ne misli da je to pobjeda.

“To je i dalje figa u džepu. Figu koju su držali cijelo vrijeme Plenković i HDZ, a sada su je stavili u džep. Ne mijenja se činjenica da su Aleksandar Vučić i Andrej Plenković dio iste europske obitelji”, ističe Beljak.

Mislim da bi bilo previše gledati četnika kako govori u hrvatskoj sabornici, čovjeka koji je 1995. godine u Glini govorio da ovo nikada neće biti ustaška Hrvatska, a sada da govori u “ustaškom” Saboru.

“To bi bilo previše i za Plenkovića, ali on će biti u Zagrebu, bit će dio iste obitelji i to apsolutno ništa ne mijenja na stvari. Svi oni koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de facto ista stranka“, zaključio je Beljak.

SDP-ov Arsen Bauk smatra da je odluka posljedica pritiska javnosti na HDZ.

“Očito je HDZ sam zaključio da će mu se nanijeti šteta, a europski pučani su samo izgovor”, smatra Bauk, prenosi N1.

Komentari