Prgomet dao ostavku na funkciju predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a

Cropix

Gradski zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Kazimir Ilijaš u četvrtak bi trebao biti izabran za vršitelja dužnosti predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a. Drago Prgomet podsjeća kako je već davno prije rekao da ne želi obnašati dvije funkcije – predsjednika Gradske skupštine i predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a te je zato najavaio podnošenje ostavke na mjesto predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

“Na sljedećoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a koju očekujemo idući tjedan, Gradski odbor stranke će dati, ili neće dati, suglasnost. Pretpostavljam da hoće i tada će taj novi predsjednik Kluba dobiti i puni legitimitet za vođenje Kluba”, objasnio je Prgomet.

Podsjetio je da je za predsjednika njihova Kluba već bio predložen njihov gradski zastupnik Ivan Kujundžić. No, dodao je  Prgomet,  Kujundžić je sada ispao iz “kombinacije” samim time što je poslao “poruku” o davanju ostavke na mjesto gradskog zastupnika.

“Govorim poruku jer ostavka se ne daje predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a Andriji Mikuliću, nego se ostavka daje u Gradskoj skupštini, Mandatnom povjerenstvu. Dakle, ova njegova ostavka Mikuliću, ne znači ništa. Znači, ako Kujundžić želi doista izaći iz Gradske skupštine mora dati ostavku ovjerenu kod javnog bilježnika tri dana prije sjednice Skupštine Mandatnom povjerenstvu i ono donosi odluku o tome, a ne Mikulić, ne Gradski odbor HDZ-a”, pojasnio je Prgomet.



HDZ-ov Ivan Kujundžić je jučer, 20. studenoga priopćio kako je podnio ostavku na mjesto gradskog zastupnika, nezadovoljan, kako tvrdi, destrukcijom i pokušajem difamiranja njegova izbora za predsjednika skupštinskog Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Komentari