Naciji je laknulo kad je doznala kako je premijer platio vlastito testiranje na koronavirus!

zagorje.com

Ima već gotovo 24 sata kako nas naši radio i TV centri, portali i tiskovine redovito (iz sata u sat) podsjećaju na to kako je premijer Plenković testiran na koronavirus i to o vlastitom trošku (poanta je na onome: “o vlastitom trošku”).

Tako su u dobroj mjeri umirili naciju koja živi u stalnoj neizvjesnosti pitajući se hoće li odgovorni u ovoj zemlji (dakle, svi koji su u na nekoj od pozicija u državnoj službi) platiti troškove eventualnih testiranja – da ne bi bili u sukobu interesa.

Moralno “čistunstvo” iznad svega! Transparentnost! Pravo javnosti da bude informirana i da zna! Nemojte da nam se slučajno tko provuče i okoristi besplatnim testiranjem na koronavirus! No pasaran!

Predlažem da se hitno (na telefonskoj saborskoj sjednici – ako zastupnici i Predsjedništvo parlamenta nisu informatički uvezani) donese poseban Zakon kojim će se regulirati ova vrsta testiranja.



U tom bi aktu (po mome osobnom, laičkom mišljenju) moralo biti definirano sve: tko, kada, kako i pod kojim uvjetima ima pravo na testiranje na koronavirus (s obzirom na svoje mjesto u društvenoj hijerarhiji) i koliko puta, a posebno bi se trebali apostrofirati oni koji neće biti testirani ako to unaprijed ne plate (od općinskih načelnika, preko pročelnika, gradonačelnika, župana, dožupana, državnih tajnika i njihovih pomoćnika, do ministara, pomoćnika ministara članova Vlade, predsjednika države i njegove administracije).

I nemojte da nam se tko tu provuče! Dogodi li se to, odmah se mora angažirati gospođu Natašu Jovičić koja će preko svoga legendarnog “Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa” istjerati stvar na čistac! Čim “Nacional” objavi vijest o zloporabi instituta besplatnog testiranja na koronavirus, tog trena spomenuto Povjerenstvo mora u akciju – isto tako, radi vlastite sigurnosti uz pomoć link-veza ili telefonski.

I predlažem da se kao posebnu savjetnicu gospođi Jovičić za ovo krizno razdoblje (dok traju testiranja na koronavirus) po posebnoj odluci i u skraćenom postupku imenuje Dalija Orešković kojoj kad je korupcija u pitanju muha proletjeti ne može – što je već dokazana i općepoznata stvar. Bude li to malo (u što čisto sumnjam) za savjetničko pojačanje imenovati (kao pomoćnike gospođi Orešković) kvartet: Ivana Lovrinovića, Gordana Marasa, Željka Jovanovića i Nikolu Grmoju – ako koji od njih (ne daj Bože) bude spriječen u obnašanju ove časne i iznimno važne društvene zadaće, kao zlatnu rezervu nominirati Bojana Glavaševića.

Uz to sve, naravno, osigurati medijsku logistiku Povjerenstvu i gospođi Jovičić čiji će nositelji biti barem dva programa HRT-a, Nova TV, RTL, N1 i sve lokalne TV postaje redom (osim onih na kojima nastupa Velimir Bujanec – iz etičkih razloga).

Prijenose sjednica “Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa” osigurati uživo – izravno, bez playbacka, s perjanicama našeg “slobodnog” i “objektivnog” novinarstva na udarnim mjestima (Petar Vlahov, Ivana Paradžiković, Mislav Bago, Hrvoje Krešić, Tihomir Ladišić, Ilija Jandrić, Petar Štefanić, Ana Brdarić-Boljat, Damira Gregoret, Mojmira Pastorčić – i, da im se, naravno, čim potpuno ozdravi obvezno pridruži Zoran Šprajc).

A ovamo iz drugog plana preko tiska i portala deru Ante Tomić Krnjo, Berislav Jelinić, Petar Vidov, Jelena Lovrić i njihova škvadra (da ih sve ne nabrajam).

E, onda da ga vidim majci, tko će se provući i džabalesku testirati na koronavirus u Hrvatskoj (ako na to nema zakonsko pravo)!

Dogodi li se ipak da se koji (pukim slučajem) provuče kroz neke tko zna koje sve staze i bogaze, strpati ga u ćuzu (ako preživi) i podignuti nekoliko optužnica protiv njega (jednu za drugom, zaredom, kao u slučaju Zdravka Marića, Milana Bandića i Ive Sanadera), tako da – ako ga se ne bude moglo osuditi ostatak života provede hodajući po ročištima i istražnim pritvorima.

Transparentnost, poštenje i čast iznad svega! Ne dopustimo zloporabu instituta besplatnog testiranja na koronavirus! To je danas prioritetna zadaća svakog poštenog komunista, liberala, socijaldemokrata, “antifašista” i ” progresivista”!

Jer, ovi su desničari i konzervativci spremni na sve. Neprijatelj nikad ne spava.
I ne nasjedajte spikama onih koji ovaj problem guraju na margine. Samo pozorno i redovito gledajte spomenute medije i nemojte slučajno razmišljati svojom glavom! Uostalom, čemu zamarati vijuge kad čitava vojska urednika, novinara, kamermana, reportera i tehničara misli i radi za nas, samo da bi nas pravodobno, “objektivno” i “istinito” informirali!?

Znaju ljudi što nam treba bolje nego mi sami.

Jedino ne znam testiraju li se i oni koji nas ovako informiraju na koronavirus i napada li on možda kod nekih najprije mozak – to mi je jedina dilema.

Komentari