Ako vi niste primijetili, ja jesam. Bernardić se slučajno izlanuo o svojoj seksualnoj orjentaciji

Davor Bernardić je neuspjeli eksperiment Zlatka Komadine i svi u stranci se moramo odlučiti za popravljanje tog eksperimenta, ima vremena i još nije prekasno“, proročanski je prije godinu dana rekao najpoznatiji izvođač Bojne Čavoglave – Peđa Grbin. No, čini se kako je za popravljanje kasno. Bero koji je za Dan žena sasvim propisno uvrijedio žene, zaista više ne bi trebao eksperimentirati retorikom. Retorički eksperimenti mogu biti raznovrsni, a za izvođači pokusa zbog loše laboratorijske smjese često su pogubni i završavaju političkom smrću. Kako je to do sada preživio ministar obrane Damir Krstičević, nije mi poznato. Njegovo političko preživljavanje unatoč teškoj posvađanosti s riječima pripisujem činjenici da je vojnik. To je jedino što mi pada na pamet. Jer vojnik može sve preživjeti. Davor Bernardić – ne meže. Zato što je jednom izjavom uspio poniziti žene dajući im do znanja da su politički nesposobne i istovremeno otkriti svoju seksualnu orjentaciju. Jer muškarac koji ne želi eksperimente sa ženama, može biti samo gay.

Muljaju li nešto Zoran Milanović i Mirjana Mikulec?

Istodobno, hrvatski predsjednik s medijskim nastupom i izjavama nema nikakvih problema. Ako ćemo suditi po riječima, elokvenciji i spretnosti izražavanja, Zoran Milanović bi mogao nadživjeti i najstarijeg čovjeka na svijetu, Jožu Manolića. Međutim, ono što bi za njega moglo biti pogubno – njegova su djela. Zoki je, kao novi podstanar Pantovčaka, očigledno bio nezadovoljan interijerom svoje naslijeđene gajbe, pa se bacio na preuređenje. Osim što mu je zasmetao tabletić na tv-u, Kolindina vaza, jastučić njezinog psa i tepih sa seljačkim motivom, živcirale su ga i biste tamo nekih hrvatskih velikana. Pa je sve to lijepo izbacio. Milanović zna da su biste out, a portreti in, pa će uz Tuđmanov i Mesićev portret, na zid okačiti Kolindu i Josipovića. Je li se za ovako moderan pristup pri uređenju svog novog gnijezda odlučio sam ili mu je pomoglo neko zvučno, dizajnersko ime, možemo samo nagađati. Meni se kao laiku čini da mu je savjete na uho prišapnula Mirjana Mikulec.

Mediji koji šire paniku mole nas da ne širimo paniku

No, pitanje je koliko će novi predsjednik uživati u blagodatima novog života s pogledom na Kolindin portret. Nakon samo pet minuta provedenih na portalima, može se zaključiti da nam zbog razmahane korone slijedi opći pomor. Zanimljivi su dirljivi, medijski apeli voditelja dnevnika koji dušebrižnički, zabrinutih izraza lica „mole građane da ne šire paniku“… A u emisiji prije i emisiji poslije puštaju dramatične informacije o pomahnitalom virusu, novim, užasnim brojkama o zaraženima, izolaciji, zatvaranju granica i ribanju ruku do krvi, s terena izvještavaju u skafanderima i maskama na licu i gotovo prijetećim tonom NAREĐUJU KUPOVINU DEZINFEKCIJSKOG SREDSTVA!! Dobro ljudi odlučite se, hoćete nas uznemiravati ili tješiti? Da mirno spavamo ili da nagomilamo to brašno u podrumima? Jer neki su jako ozbiljno shvatili ono o čemu ste VI izvještavali. Pa su opustošili Lidl i samoizolirali se.

Ne diraj babino ulje!

Netko je negdje rekao da će sada Konzum konačno profitirati. Da nije istina, bio bi crnjak. Jer da bi kupili mlijeko i jogurt, izlažete se pogibiji u trgovačkim centrima u kojima vas čeka odred natapiranih, zabrinutih gospođa čija se umiljata lica u trenutku istodobnog posezanja za posljednjom litrom ulja na polici pretvaraju u lica beskurpuloznih ubojica. Ne diraj njeno ulje! Jučer je kupila samo 35 litara i nedostaje joj taman još jedna da nekako preživi do kraja godine. Tebi, bijedniče, ta jedna litra ionako neće pomoći da preživiš smrtonosnu apokalipsu. Solidariziraj se, zaboga. Važnije je da ona s tim uljem peče palačinke do kraja života, nego da ti djeci ispečeš jaja za doručak. A djeca ko djeca… Ona priželjkuju ostanak kod kuće i online nastavu, pa se svemu ovome pomalo vesele. I ne razumiju taj strah i prezir prema virusu. Jako se dobro sjećaju nedavnog prosvjeda prosvjetara i svojih roditelja koji su im davali podršku, pa su pomalo zbunjeni. Ako se prosvjetarima zbog kojih se nije išlo u školu davala podrška, zašto se onda ne bi podržao i virus?!



Pripremate se za karantenu i izolaciju? Najvažnije je da kupite šleper toalet papira

Postoji još jedna enigma koju ovih dana pokušavam raspetljati. Toalet papir je, ispostavilo se, jedan od artikala bez kojeg Hrvat ne bi mogao preživjeti pošast bilo koje vrste. Osim fanatika koji su opustošili police s brašnom i uljem, postoji i čudna toalet sekta kojoj prehrambeni proizvodi uopće nisu prioritet. Ta strast se, doduše, ne odnosi samo na Hrvate. Vidjeli smo kako se dvije Amerikanke u trgovačkom centru mlave i vrijeđaju zbog nekoliko rola troslojnog papira. Nije mi jasno, zašto je pojedincima najvažnije za nedajbože kakvog smaka svijeta, imati zalihe mirisnog troslojca? Ne razumiju li da je za opstanak najvažnija voda i hrana? Ne shvaćaju li, zaboga, da nestankom hrane, nestaje i potreba za brisanjem? ŠTO MISLE BRISATI AKO NE JEDU? Jedino suze, valjda. Kad kroz prozor vide natapiranu susjedu kako uživa u palačinkama. Pečenim na jednoj od 36 litara ulja iz Konzuma.

Komentari