ZELENA KIŠA Aktivisti su usred dana dronom ispustili stotine vrećica kababisa

U četvrtak popodne jedan je dron iznad trga u Tel Avivu ispustio stotine vrećicaa kanabisa, privukavši tako desetke zbunjenih ljudi, koji su požurili pokupiti što više.

Paketiće kanabisa ispustila je grupa s platforme Telegram naziva “Zeleni Dron”, a zalažu se za legalizaciju kanabisa u Izraelu. Slogan grupe bio je “besplatna ljubav”.

Prije nego što su ispustili kanabis iznad Tel Aviva, grupa je na Telegramu objavila poruku, nagovještavajući planiranu operaciju.

“Vrijeme je moja draga braćo. Je li to ptica? Je li to avion? Ne, to je zeleni dron, koji dijeli besplatni kanabis s neba … Uživajte u mojoj voljenoj braći, ovo je vaš brat pilot, koji želi da svi dobijemo malo besplatne ljubavi “, glasila je poruka.



Poruka je također naznačila da je operacija dio slavljeničkog pokretanja novog sustava isporuke pod nazivom “kiša kanabisa”.

“Pokrećemo projekt ‘kiše kanabisa’, koji će uključivati ​​tjednu dostavu kilograma kanabisa u različite dijelove zemlje podijeljene u besplatne vrećice od 2 grama”, navodi se u poruci.

Organizatori koji stoje iza operacije također su adresirali prijetnju blokadom koju je nametnula vlada u pokušaju da spriječi širenje pandemije koronavirusa, objašnjavajući da situacija “zahtijeva razmišljanje izvan okvira okvira i nalaženje novih načina donošenja kanabisa do potrošača”, što je izgleda izrodilo idejom za projekt.

Policija je nedugo nakon incidenta objavila da je uhitila dvojicu osumnjičenika u 30-ima koji su navodno upravljali bespilotnom letjelicom koja je preletjela Rabinov trg koji je razbacao vreće kanabisa. Prema policiji, distribucija tvari za koju se sumnja da je opasna je nezakonita, piše Jerusalem Post.

Komentari