Žele ostvariti svjetski rekord: Šest prijatelja s Krka želi obići više od 1000 hrvatskih otoka u tjedan dana

Šest prijatelja planira obići Hrvatsku od sjevera do juga, pristajati na otoke i teško dostupne hridi kako bi promovirali našu prekrasnu obalu…

Pristati na više od tisuću hrvatskih otoka u sedam dana zvuči kao nemoguća misija, ali šest prijatelja (Lovro Badurina, Luka Olivari, Lora Vukas, Ingo Hartmann, Miro Volarić i Josip Špoljarević) s Krka iza projekta 1000+ Islands odlučilo se upravo za takvu avanturu kako bi se upisali u Guinessovu knjigu rekorda.

Podijeljeni u dva tima, s jedrilicom i gliserom, obići će Hrvatsku od sjevera do juga, pristajati na otoke i teško dostupne hridi kako bi promovirali našu prekrasnu obalu. Jedini je uvjet da mjesto na kojem će pristati – ima ime.

Nedostaje li vam more, uključite se u njihove live snimke i pratite napeto putovanje na kojem se članovi tima zaustavljaju na otocima tek kako bi se fotografirali i zabilježili koordinate. Danas im je drugi dan na moru, no putovanje nije prošlo bez adrenalina.



„Vrijeme je dobro, ali imali smo kvar na gliseru. Srećom, uspjeli smo ga popraviti jer bi u suprotnom sve stalo“, priča nam Josip Špoljarević.

Na pitanje kako su došli na ideju za obaranjem svjetskog rekorda, Josip nam priča kako je njegov prijatelj Lovro Badurina rekao da bi to mogli pokušati, kao odgovor na priču o Slovencu koji je u 2,5 godine obišao jadranske otoke.

I tako je krenula pomorska pustolovina, koja bi – ako vrijeme i okolnosti dopuste trebala stići i do Jabuke te završiti u slikovitoj krčkoj uvali Voz. Želimo im mirno more i lijepo vrijeme, osobito od nedjelje nadalje, kad bi se moglo pokvariti. Sretno!, piše Punkufer.dnevnik.hr 

Komentari