ZDRAVA ‘NUTELLA’: Namaz od lješnjaka i datulja

pixabay

Namaz od lješnjaka, datulja i kakaa vrlo je sličan Nutelli, a razlika je u tome što u ovom domaćem namazu nema dodatnih sladila i hrpu šećera. Sastojci su prirodni i jako ukusni.

Ova zdrava ‘Nutella’ dovoljno je slatka da bude ukusna i da pridoda vašem organizmu onoliko šećera koliko mu je energetski potrebno. Čokoladni namazi ne samo da su izvrsni, već također smiruju naš um i smanjuju razinu stresa. Širom svijeta jedu se s kruhom, vaflima, voćem, shakeovima, smoothiejima, palačinkama i sladoledima.

Nutricionistica Pooja Makhija nedavno je na Instagramu podijelila recept za zdravu alternativu Nutelli.

U objavi je napisala kako Nutella sadrži sastojke poput palminog ulja, sojinog lecitina, emulgatore i obilne količine šećera za koje se zna da uzrokuju upale i druge zdravstvene probleme.



Ovu teglu dobrote naziva ‘zdrava Nutella’. Namaz sadrži korisne domaće sastojke bogate hranjivim sastojcima, bez ikakvih sintetičkih boja, nezdravih masnoća, emulgatora ili konzervansa.

Sastojci:

Lješnjak – 1 šalica
Nezaslađeni kakao u prahu – 3 žlice
Datulje – 6 srednjih
Bademovo mlijeko – ¾ šalice
Ekstrakt vanilije – ½ žličice
Kokosovo ulje – 2 žlice
Javorov sirup -2 žlice
Sol – prstohvat.

Postupak: 

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Lješnjake stavite u protvan pa ih tostirajte 15 minuta. Potom skinite ljusku kuhinjskom krpom. Dodajte ih u blender i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke i blendajte sve dok ne dobijete željenu gustoću.

Smjesu prelijte u teglicu, zatvorite ju i ostavite sa strane minimalno pola sata kako bi se slegnula, piše 24sata.

Komentari