Zbog pandemije u Manili ljubimce blagoslovili kroz automobile

Filipinski vlasnici životinja koji strahuju da bi se koronavirusom mogli zaraziti i njihovi ljubimci, u nedjelju su ih, u povodu Svjetskoga dana životinja i blagdana svetog Franje Asiškog blagoslovili u drive-through ceremoniji koju je organizirao svećenik lokalne katoličke crkve.

U Manili je katolički svećenik sa sigurne udaljenosti škropio svetom vodom mačke, pse, ptice i ostale kućne ljubimce koji su se dovezli u automobilima sa svojim vlasnicima.

Broj novozaraženih koronavirusom na Filipinima je u porastu. Do danas su ukupno zabilježena 322.497 slučajeva infekcije, što je najviše u jugoistočnoj Aziji.

Organizatori i sudionici blagoslova istaknuli su da se tijekom ovogodišnjega neuobičajenog načina blagoslova kućnih ljubimaca na Svjetski dan životinja, vodilo računa o fizičkoj distanci.

“Moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji, a pandemija nas ne bi smjela spriječiti u tomu da vodimo brigu o svojim dlakavim ljubimcima”, rekao je Ritchie Pascual, jedan od organizatora događaja.

Vlasnica psa Arlene Pedron blagoslov svojeg ljubimca drži vrlo važnim jer ga smatra članom obitleji. “Želimo i da njegovo zdravstveno stanje i dalje bude odlično”, rekla je Pedron, stpljivo čekajući na red za blagoslov sa svojim dvogodišnjim zlatnim retriverom.

Komentari