Zapečena cvjetača s dvije vrste sira

Jelo od cvjetače i sira zapečeno u pećnici.

Sastojci:

– 1 glavica cvjetače

– 3 jaja

– 300 g kiselog vrhnja



– sol i papar

– parmezan

– 200 g usitnjenog sira

– ulje

Priprema:

Cvjetaču očistiti, oprati i iskidati na cvjetove, pa staviti u prključalu vodu, oko 10 minuta samo da omekšaju.

Izmutiti jaja, posoliti i popapriti, dodati vrhnje i dobro sjediniti. Ako je pregusto, dodajte mlijeka.

Cvjetaču izvaditi iz vode, staviti u nauljenu posudu za pečenje i preliti preljevom. Posuti obilno parmezanom i preko staviti usitnjeni sir.

U prethodno zagrijanoj pećnici peći dok ne porumeni, oko 30 minuta.

Može se posluživati kao hladno ili toplo predjelo ili kao glavno jelo uz salatu, piše N1.

Dobar tek!

Komentari