Pečeni krumpir često je jednostavno jelo u hrvatskoj kuhinji, no kako biste poboljšali okus začinite ga novim sastojcima.
Začinite pečeni krumpir senfom i ružmarinom i često ćete ga pripremati, piše N1.
Sastojci:
- krumpir
- sol, papar
- žlica senfa
- maslinovo ulje
- ružmarin
Priprema:
Količinu krumpira odredite sami.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Krumpir oljuštite, operite i osušite krpom.
Pleh ili vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje.
Krumpire izrežite, odmah stavite na pleh posolite i popaprite.
Ružmarin pospite po krumpirima.
Senf izmiješajte i svaki krumpir premažite.
I na kraju sve pokapajte maslinovim uljem.
Tako pripremljen krumpir stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 50 minuta.
Na pola pečenja krumpir malo promiješajte i vratite nazad u pećnicu.
Gotove krumpire poslužite odmah, najbolje kao prilog nekom mesu.
Dobar tek!