Za ove fantastične pljeskavice ne treba vam meso. Ukusne su i brzo se pripremaju.
Sastojci:
- 1 konzerva crvenog graha (oko 400 g)
- 1 crni luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica mljevenog kima
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 150 g svježih šampinjona
- 1 žličica senfa
- peršin
- suhi biljni začin
- sol, papar
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sitno nasjeckani crni luk, pržiti ga pet minuta dok ne omekša.
Zatim dodati sitno sjeckani češnjak, kim i korijander, pa pržiti uz miješanje jednu minutu.
Dodati što sitnije isjeckane šampinjone i pržiti oko pet minuta dok sva tekućina ne ispari.
Grah dobro ocijediti i izgnječiti ga vilicom.
Pomiješati smjesu od šampinjona, sol, suhi biljni začin, papar, senf i sitno isjeckan peršinov list, pa sve dobro promiješati.
Napraviti pljeskavice i uvaljati ih u brašno.
Zagrijati roštilj tavu u koji ste sipali malo ulja, staviti pljeskavice i peći pet minuta, polagano okrenuti uz pomoć lopatice i sa druge strane peći još pet minuta.
Dobar tek!