Za ljubitelje malih čokoladnih zalogaja.
Sastojci:
- 80 ml ruma
- 100 g suhih šljiva
- 1 žličica ribane narančine kore
- 200 g čokolade za kuhanje
- 75 g maslaca
- 240 g keksa
- 80 g prepečenih lješnjaka
Za glazuru:
- 50 g maslaca
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g tamne čokola
Priprema:
Rum stavite u posudu i zagrijte do kad ne zavrije. Dodajte sjeckane šljive, koricu naranče, pa promiješajte i sklonite sa štednjaka, pustite da malo odstoji.
Čokoladu i maslac zajedno stavite u posudu i na pari otopite. U električnoj sjeckalici usitnite kekse i lješnjake.
Dodajte šljive s rumom, otopljenu čokoladu i još malo izmiješajte.
Smjesu stavite u frižider na 30 minuta, izvadite je i od nje napravite 30 kuglica.
Pripremite glazuru tako što ćete maslac rastopiti na laganoj vatri i neprestano miješati dok ne postane pjenasto.
Sklonite sa štednjaka, dodajte čokoladu natrganu na komadiće, poklopite i pustite da odstoji dvije do tri minute.
Dobivenu glazuru prelijte preko kuglica. Možete ih posuti sjeckanim lješnjacima ili orasima.
Čokoladne kuglice stavite u frižider do posluživanja.