YOUTUBE BRIŠE SADRŽAJ Maknut će sve nove objave koje spominju masovne prijevare u američkim izborima

Pixabay

YouTube će od srijede brisati svaki sadržaj o “masovnim prijevarama i pogreškama” koje su izmijenile ishod američkih predsjedničkih izbora 3. studenoga, objavio je taj internetski servis za razmjenu videozapisa.

Kritičari Youtubea već dugo pozivaju tvrtku da prestane prenositi dezinformacije, odnosno videozapise kojima je svrha potkopati povjerenje u rezultate izbora.

“Dovoljno država je potvrdilo svoje izborne rezultate kako bi se potvrdio novoizabrani predsjednik. Zato ćemo početi micati sadržaje objavljene danas, ili bilo kada kasnije, koji zavaravaju ljude tvrdeći da je bilo masovnih prijevara koje su promijenile ishod američkih predsjedničkih izbora 2020.”, navodi YouTube na svom blogu u srijedu.

Kalifornijska tvrtka precizira da je ta politika u skladu s onom koju je primjenjivala tijekom prethodnih američkih izbora.



Bit će povučeni videozapisi u kojima se tvrdi da je kandidat predsjedničkih izbora pobijedio zahvaljujući masovnim softverskim programskim pogreškama i pogreškama u prebrojavanju listića.

Komentari