VIDEO Zvijezda Star Treka i X-Mena opisao svoje iskustvo u Zagrebu: To je primjer kulture

screenshot

1987. prikazana je prva epizoda Star Trek: The Next Generation u kojoj je slavni glumac Patrick Stewart utjelovio kapetana svemirskog broda Enterprise Jean-Luc Picarda.

U razgovoru s Jay Lenom u njegovom Late night show-u devedesetih godina prošlog stoljeća u kojemu Stewart prepričava situaciju koju je doživio u Zagrebu u jednom restoranu, a koja je vezana za prepoznavanje njega kao kapetana Picarda u javnosti.



Na današnji dan je 1987. prikazana 1. epizoda Star Trek: The Next Generation. Zagrepčanima će biti zanimljiv ovaj nastup Patricka Stewarta (Capt. Picard) u kojem opisuje svoje najdraže iskustvo koje je ikad imao s obožavateljima!

Gepostet von Iva Brcic am Donnerstag, 29. September 2016

“Prepoznavanje u javnosti je uvijek bilo svojevrsno priznanje iako je ponekad došlo do neočekivanih situacija. Ovo proljeće sam snimao projekt u Hrvatskoj, u Zagrebu i tamo se dogodilo jedno zanimljivo iskustvo. Jedne nedjeljne večeri otišli smo u restoran u starom dijelu grada. Restoran je bio u podrumu nekadašnjeg samostana, sa svodovima od cigle i jako s jako tmurnom atmosferom.

Konobar koji je podsjećao na Christophera Leea u mladim danima nas je vrlo formalno posjeo za stol, donio nam je vino, inače odlična vina imaju u Hrvatskoj, Dalmatinska vina.

Uglavnom, s društvom sam tada komentirao kako je zanimljivo biti u Zagrebu, jer su ljudi toliko zauzeti stvaranjem države da nitko nije gledao Zvjezdane staze, nitko nema pojma tko smo te kako je to opuštajuće.

Naručili smo dvije salate, te nakon nekoliko trenutaka konobar se pojavi s dvije salate na kojima u centru svake od te dvije salete od krastavaca i paprike bila točna replika svemirskog broda Enterprise. Niti jednu riječ nisu rekli, mi smo pojeli večeru i konobari su nas kulturno pozdravili na odlasku.

Dakle, to je primjer suzdržanosti i kulture”, rekao je Stewart.

Komentari