VIDEO Poslušajte pjesmu o Pelješkom mostu, snimljen i spot

Foto: Tonči Plazibat/Cropix

U mjesecu u kojemu će konačno biti pušten u promet, Pelješki most našao se opjevan u glazbenome spotu istoimenog naziva, kojega je na svom Youtube kanalu objavio je Akademski zbor Pro Musica iz Mostara.

Stihove pjesnika Ante Nadomira Tadića Šutre, umirovljenog časnika Hrvatske vojske, za spot “Pelješki most” uglazbio je hercegovački svećenik don Dragan Filipović. U pratnji Akademskog zbora Pro Musica bio je Tamburaški orkestar Mostar. Glazbenici su nastupili na lokaciji Komarne, otkuda se most izvija preko Malostonskog zaljeva i spaja s Pelješcom u mjestu Brijesti.

Spot je objavljen uoči otvaranja Pelješkoga mosta, koje je predviđeno za 26. srpnja, a veliku potporu u njegovu snimanju dao je voditelj radova na Pelješkom mostu inženjer Ivica Granić, naveli su u objavi zbor Pro Musica i skladatelj don Dragan Filipović.

Filipović je poznat i po operi Diva Grabovčeva. U kratkoj izjavi naveo je kako se cijeli život divi mostovima, a da je od početka radova u Komarni često svraćao sa željom da jednoga dana napiše glazbu za otvaranje Pelješkog mosta. Objasnio je da su se stvari konačno pomakle s mrtve točke nakon susreta s pjesnikom Antunom Nadomirom Tadićem Šutrom, prije dvije godine na godišnjicu Oluje u Kninu.



“Nisam mogao odoljeti tom tekstu koji je zapravo jedna melodija. Odlučili smo snimiti ovaj spot i tako podijeliti našu radost sa svima onima koji su radosni što most spaja ljude, obale, Lijepu našu!”, rekao je don Dragan Filipović.

Komentari