VIDEO Pogledajte urnebesnu reakciju domaćih IT velikana na izjavu predstojnika Ureda premijera: Jedva su se suzdržali

Screenshot

U sinoćnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u gostovali su Alan Sumina iz Nanobita, Tomislav Car iz tvrtke Infinum, Matija Žulj iz Agrivija, Damir Sabol iz Photomatha te Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH. Upravo potonji nekim svojim izjavama prilično je nasmijao sve prisutne.

Kako donosi Rep.hr, IT zajednica je na društvenim mrežama pokazala zadovoljstvo time što su njezini predstavnici barem na dan dobili zasluženu pozornost, no najviše se govorilo o petom gostu emisije, predstojniku Ureda predsjednika Vlade RH, Zvonimiru Frka-Petešiću.

Gosti u emisiji jedva su suspregnuli smijeh kad su čuli njegovu usporedbu tvrdog diska i začina za juhu te teoriju o tome kako promjenama u obrazovanju dobiti puno više odličnih IT tvrtki. Evo što je izjavio.

“Jer vi ako razvijate neki začin za juhu i pogriješite u jedan promil, to se ne može osjetiti. Međutim ako pogriješite u jednom promilu u razvoju jednog hard diska, on se neće za jedan promil sporije kretati, on se neće ni pokrenuti. Dakle da biste mogli savladati kompleksne sustave i visoke tehnologije, morate razvijati društvo koje ima nultu toleranciju prema greški, koje može savladati tu vrst matematike. Ne jednu kvačicu na četiri pitanja, nego jednu zadaću s 2000 znakova. To je ono što moramo uvesti u hrvatski školski sustav da bismo sutra mogli imati puno više ovakvih tvrtki”, rekao je Frka-Petešić. 

Koja je tajna uspjeha IT i industrije računalnih igara u Hrvatskoj

Komentari