Viber se prilagođava svojim korisnicima, ovo su najzanimljivije značajke

Viber svakim danom postaje sve prilagođeniji svojim brojnim korisnicima, a ovo su njegove najzanimljivije trenutne i nadolazeće značajke za koje možda niste niti čuli.

Super popularna aplikacija za teksutalno čavrljanje i videopozive ne prestaje uvoditi nove načine komunikacije. Ovo su nekoliko najnovijih dodataka koji će olakšati i obogatiti vašu svakodnevnu komunikaciju.

Privatnost prije svega

Korisnici aplikacije imaju kontrolu nad odlučivanjem tko će ih moći dodati u communityje i grupne chatove, odnosno hoće li to moći bilo tko ili samo njihovih osobni kontakti. Kako bi namjestili ove postavke, korisnici trebaju kliknuti na Više > Postavke > Privatnost > Grupe > Dozvoli dodavanje u grupe.

Usto, novi pozivi za pridruživanje communityju ili grupnom chatu od nepoznatih pošiljatelja automatski će biti spremljeni u novi Message Requests inbox.



My Notes

Viber je predstavio funkciju za My Notes koja korisnicima omogućava postavljanje podsjetnika za zadatke i druge događaje. Nova značajka omogućava vođenje računa o porukama i podsjetnicima unutar iste aplikacije, smanjivši potrebu za korišitenjem nekoliko različitih programa.

Podsjetnici se koriste dugim pritiskom na bilo koju poruku My Notes i odabrati ‘Postavi podsjetnik’. Na izboru je postavljanje vremena i datuma podsjetnika, kao i opcija hoće li se podsjetnik ponavljati.

Elegantni podsjetnici

Podsjetimo, u My Notes korisnici mogu unositi bilješke za zadatke, događaje ili druge svrhe, označiti svoj zadatak kao ‘Izvršen’, uz sakrivanje bilješki, prosljeđivati poruke iz drugih chatova u My Notes. Proslijeđene poruke iz drugih chatova u My Notes sadržavat će oznaku iz kojeg su chata proslijeđene, kako bi korisnike uvijek podsjećale na kontekst i razlog prosljeđivanja.

Sjetite se rođendana i analizirajte razgovore

Ako se smatrate društvenim tipom i želite vidjeti više uvida u preglede klikove i dijeljenja unutar grupnog razgovora. Provjera se radi dugim pritiskom na poruku i biranjem opcije Info. Viber je također uveo podsjetnike za rođendane. Svaki od vaših kontakata koji to dozvole automatski će vas podsjetiti da mu je rođendan, a na vama je da mu pošaljete prikladnu naljepnicu, čestitku ili poklon. Ako ste zabrinuti oko dijeljenja osobnih podataka, opciju uvijek možete ugasiti odlaskom na Više > Postavke > Privatnost.

Konačno, tu je započinjanje grupnog razgovora klikom na ikonicu u grupi i biranjem do devetnaest sudionika.

Tko je za kviz?

Rakuten Viber uveo je i mogućnost izrade kvizova i to bez prikazivanja rezultata. U grupnim razgovorima ili Communityjima moguće je aktivirati Quiz mod. Pokreće ga se, kažu iz Vibera, pritiskom na ikonicu Polls i uključivanjem Quiz moda.

Ekskluzivne značajke

Ako ste vlasnik iPhonea, imate opciju koju nema niti jedan vlasnik Androida, a to je brzo biranje nekoliko poruka koje želite izbrisati ili proslijediti. Značajku aktiviramo potezom prstom prema lijevo na bilo kojoj poruci.

Ako više volite Android, na njemu imate ekskluzivnu mogućnost bumerang-efekta za gifove.

Što nas čeka u budućnosti?

Viber slavi svoje prvo desetljeće predstavljanjem nove usluge Chatbot Payments te time najavljuje širenje na tržište financijskih tehnologija. Osim standardnih funkcionalnosti, korisnici Vibera odsad će platformu moći koristiti i za kupovinu proizvoda i usluga, a za plaćanje će im na raspolaganju biti Google Pay ili neki drugi nativni oblik mobilnog novčanika. Usluga je najavljena za 2021. godinu, piše tportal.

Komentari