Velika burza malih vlakova i autića: izložba s preko 5 000 modela uz utrku za male autiće

U Virovitici će se 21. ožujka održati 4. Grand prix Virovitica, a event organizira najveća izložba malih vlakova i maketa na gotovo 600 kvadratnih metara pod nazivom „Virovitica voli vlakove“.

Na izložbi će biti preko 5 000 modela vlakova i autića na prodaju ili zamjenu te potrebnih materijala za izradu maketa i scenografija, a dolaze 24 izlagača iz 24 izlagača iz BIH, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Burza se održava na glavnom Željezničkom kolodvoru u Virovitici . Na samom parkingu organizirana je utrka za male autiće na daljinsko upravljanje a štandovi za prodaju protežu se od parkinga po terasama i prostorijama kafića „Train“ i „Cug“ te glavna izložba malih vlakova na prvom katu željezničkog kolodvora.

U sklopu izložbe bit će organizirana i utrka autića na daljinsko upravljanje. Sudjeluju djeca od šest do 14 godina, a ostalo se uvrštavaju u borbu s odraslima. Moguće je koristiti svoj autić ili posuditi jedan od modela. Oni najbolji bit će nagrađeni medaljama i peharima, a ostale čekaju skromne nagrade u modelima autića naših izlagača.



Sudjeluju i roditelji

Ove godine po prvi puta sudjeluju i odrasli, pa tako i tate i mame uz svoje kćeri i sinove mogu isprobati prvu stazu u HR za natjecanje malim autićima na daljinsko upravljanje te se tako vrate u dane mladosti.

Ove godine HUVM Hrvatska udruga vojnih minijaturista organizira radionicu na kojoj će u detalje prikazati kako se izrađuju diorame za Vaše nove modele, ali i kako se radi whetering (postaravanje ) na modelima te koje je alate i materijale najbolje koristiti.

Hrvatski ljubitelji uskotračne željeznice (HRKLJUŽ ) i ove godine će publiku iznenaditi svojim modelima u mjerilu 1:8 na kojima se možete i voziti. Tu će biti autobus „Ikarus“ , Zagrebački Tramvaj dužine preko 6 metara te još neki modeli u sličnim mjerilima.

Prijave za djecu i odrasle je do 11 h. Kotizacija za djecu iznosi 20kn , a za odrasle 30kn. Prijave moguće na broj 0981729994 ili na dan utrke do 11 h u prostorijama izložbe.

Komentari