Većina objavljenih videozapisa na YouTubeu pregleda se manje od tisuću puta

Na YouTubeu videozapisi dnevno se pregledaju oko 5 milijardi puta, a čak 88,4 posto videozapisa pregledana je manje od tisuću puta.

Neka istraživanja koja su u posljednje vrijeme provedena među mladima pokazala su kako oni kad odrastu više ne žele biti vatrogasci, astronauti ili doktori, već je njihova ambicija biti youtuber i influencer. Mnogi takav posao smatraju idealnim jer se čini da ljudi rade što vole i uživaju u tome, iako su brojne poznate osobe s mreže više puta upozorile kako situacija u stvarnosti nije ni približno takva te mnogi imaju problema sa stresom i izgaranjem nastojeći svakodnevno snimati što više kvalitetnog sadržaja.

Iako najpopularniji youtuberi zaista zarađuju velike svote novce i njihove videozapise pregledavaju milijuni ljudi, većina osoba koja pokrene svoj kanal i počne sa snimanjima ubrzo shvati koliko se teško probiti na tom tržištu. Videozapise većine njih, naime, ne pregleda ni tisuću korisnika, što je prilično nevjerojatno jer dnevno taj videoservis bilježi čak 5 milijardi pregleda. Prema podacima iz 2019. koje je objavila kompanija Pex, čak 88,4 posto videozapisa na YouTubeu prikupi manje od tisuću pregleda, piše zimo.dnevnik.hr.



Komentari