Varivo od karfiola i peršina

Fina varivo od povrća.

Sastojci:

– 1/2 glavice karfiola

– 1 rajčica

– 1 šaka sitno sjeckanog peršina



– 1 žlica maslaca

– 100 ml vrhnja za kuhanje

– 2 žlice brašna

– 1/2 l vode

– sol, papar

Priprema:

Karfiol dobro oprati i narezati ga na sitne komadiće. Propržiti ga na otopljenom maslacu.

Rajčicu oguliti, pa narezati ga na sitne kockice i dodati karfiolu. Kratko popržiti i doliti prokuhanu vodu. Kuhati dok povrće ne omekša.

Brašno dobro umiješati u vrhnje za kuhanje, dodati jednu grabilicu (kutlaču) vode iz juhe i napraviti glatku smjesu. Polako dolijevati brzo miješajući.

Peršin usitniti i dodati u varivo. Štapnim mikserom kratko miksati tek toliko da varivo postane kremasto, a povrće se malo usitni. Posoliti i popapriti, piše N1.

Dobar tek!

Komentari