Uz ovih sedam savjeta vaša terasa biti će raj za opuštanje

pixabay

Ako imate terasu znajte da ju možete iskoristiti na mnogo načina kako biste maksimalno uživali, posebice tijekom ljetnih mjeseci. Samo trebate izabrati mjesto, nabaviti namještaj i dekorirati u skladu s prostorom.

Terasa je idealno mjesto za opuštanje, a kako biste to opuštanje učinili što ugodnijim za vas smo pronašli sedam savjeta s kojima možete iskoristiti puni potencijal vaše terase, bila ona malena ili nešto veća.

1. Nađite idealno mjesto za opuštanje

Na terasi će uvijek postojati neko super mjesto na kojem možete napraviti vlastitu zonu za opuštanje i odmaranje. To može biti u kutu u kojem ima dovoljno sjene i zraka, to može biti ispod suncobrana kojeg ste postavili ili mislite postaviti, ili kraj bazena ako ga imate. Sve ovisi o vašim preferencijama, volite li više sjenovito ili osunčano mjesto i slično. Kada pronađete mjesto koje vam se sviđa, očistite ga kako bi bilo spremno za uređivanje.


2. Namještaj

Kada ste pronašli idealno mjesto za opuštanje tada je vrijeme za sljedeći korak, a to je namještaj. Prvo morate odlučiti koliku udobnost želite postići. Želite li na to mjesto smjestiti udobnu sofu i nekoliko fotelja? Mali krevet ili ležaljke? Stol i stolice? Kada odlučite što bi vam najviše odgovaralo, unesite namještaj i počnite s ukrašavanjem eksterijera.

3. Odaberite odgovarajuću rasvjetu

Svjetla su presudni dio svakog uređivanja terase. Dakle, odaberite svjetla koja bi najviše pristajala tom prostoru i namještaju te koja bi dodatno naglasila terasu. Možete odabrati led svjetla, velike žarulje sa sjenilima i postoljem, zidne svjetiljke i slično. Ne zaboravite napraviti to područje dovoljno svijetlim da možete sve ugodno vidjeti čak i u mraku.

4. Oživite namještaj

Ako ste se odlučili za krevet stavite pokrivač po mogućnosti u nekoj kontrastnoj nijansi, a ako imate sofu nabacite nekoliko ‘funky’ jastuka. Ako pak imate stol i stolice, ne zaboravite na ukras na stolu, a mi preporučujemo neku vazu s raskošnim cvijećem.

5. Biljke

Biljke stavljate tamo gdje želite stvoriti umirujuću atmosferu. Dakle, na terasu unesite puno biljaka kako biste prostoru dali dašak zelenila.

6. Svijeće

Mirisne svijeće stvaraju ugodnu i toplu atmosferu, a osim toga bez problema će uljepšati svako mjesto.

7. Maleni šator

Ako želite da vaša terasa bude veličanstvena, onda stvorite ili napravite maleni šator kako bi vaša djeca imala malo prostora za igru. To ne morate nužno napraviti, ali ako želite još začiniti terasu to je neka od ideja. U nastavku se nalazi video uz pomoć kojeg možete dobiti inspiraciju, prenosi 24sata.


Komentari