Uz ovih pet savjeta mobitel će vam duže trajati

Pixabay

Mobiteli mogu biti prilično velika investicija, zbog čega je važno održavati ih u najboljem mogućem stanju kako bi dugo trajali i pri tome ispravno radili. Mobilni telefoni su postali dio naše svakodnevne upotrebe pa je stoga važno pravilno postupati s njima.

Nekoliko je ključnih stvari na koje trebate obratiti pažnju kako bi vam mobitel trajao što duže.

1. Nabavite dobru maskicu za uređaj

Jedan od najboljih načina za održavanje telefona u izvrsnom stanju je kupnja dobre zaštitne maske. Kvalitetna maska može apsorbirati udar te tako štiti vaš uređaj.

Važno je osigurati da je futrola dizajnirana posebno za vašu vrstu telefona kako bi se dobro uklopio. Svakako je korisno nabaviti i zaštitni zaslon jer su zasloni općenito krhki i lako se razbiju. Što se tiče drugih značajki maskice, važno je udobna za držanje, a o izgledu sami odlučite.



2. Zaštitite bateriju

Baterije su obično prva stvar koja se mijenja na pametnim mobitelima. Stalno punjenje uređaja loše je za bateriju. Umjesto toga, pričekajte da razina baterije padne na 1 posto i onda uređaj stavite puniti.

Ako se uređaj predugo puni, to također loše djeluje na bateriju. Kada se uređaj napuni do 100 posto, isključite punjač. Možete to učiniti čak i malo prije. Uz to, nije poželjno ni da razina baterije bude na nuli jer je to čini nestabilnom.

3. Održavajte telefon čistim

Mobitel s vremenom može postati izuzetno grub, pogotovo ako se nikad ne očisti. Postoji mnogo otvora na uređaju (za punjač, slušalice itd.) koji se lako mogu napuniti prašinom i otpadom što može uzrokovati kvar uređaja.

Najbolji način da se očisti je kupnja spremnika sa zračnim tlakom i uklanjanje smeća iz otvora na uređaju. Nakon što to učinite, telefon možete obrisati krpom. Održavanje čistoće također će povećati vrijednost uređaja prilikom preprodaje.

4. Pazite na temperaturu uređaja

Vaš telefon ne može ispravno funkcionirati ako postane prevruće ili prehladno. Izbjegavajte ga ostavljati na izravnoj sunčevoj svjetlosti jer se lako može pregrijati. Ekstremna vrućina može oštetiti bateriju i uzrokovati prženje procesora.

Ekstremni zimski uvjeti također mogu oštetiti telefon, što na kraju može dovesti do kvara LCD zaslona, baterije i uređaj možda više neće raditi ispravno. Ne ostavljajte mobitel u automobilu kada je vruće ili jako hladno.

5. Reciklirajte stari telefon

Sjajan način recikliranja starog telefona je njegova prodaja i zarada dodatnog novca. Postoje web stranice na kojima možete provjeriti vrijednost svog telefona, a dostupne su i mnoge organizacije koje otkupljuju stare telefone. Nepravilno odlaganje telefona štetno je za okoliš jer uzrokuje zagađenje okoliša.

Pažljivo se ponašajte prema telefonu kako biste osigurali da traje što duže. Nemojte ga držati u blizini vode i ljepljivih površina te pažljivo rukujte uređajem, piše Lifehack.

Komentari