Uz ovih pet jednostavnih trikova vaš dom će uvijek fino mirisati

Ima li vaš dom neobičan miris koji ne prolazi ni nakon temeljitog čišćenja? Postoje jednostavni načini kako se tog mirisa riješiti i učiniti da vam dom uvijek fino miriše.

Svaka kuća ima miris. Mnogi čimbenici djeluju zajedno kako bi stvorili miris u vašem domu, bilo da je riječ o sobnim biljkama, cipelama u stalku za cipele, kanti za smeće, vašeg kućnog ljubimca i slično.

Miris svih ovih stvari kombinira se da stvori jedinstveni miris vašeg doma. Iako možda redovito čistite svoj dom i pazite da nema stvari neugodnog mirisa, ponekad vam treba puno više od ovoga da bi vaša kuća dobro mirisala. Evo 5 jednostavnih načina uz koje će vaš dom mirisati dobro.

Čistite i mijenjajte kantu za smeće

Ovo je najočitiji način na koji možete postići da vaš dom dobro miriše i da se riješite svih mirisa. Kanta za smeće je često puna ostataka poput kora od voća i to može biti neugodnog mirisa. Dakle, kantu za smeće praznite svakodnevno i redovito ju mijenjate.



Mirisne svijeće

Držanje mirisnih svijeća na svakom uglu kuće siguran je način da vaša miriše božanstveno. Držite po jednu u svakoj sobi, od dnevne sobe do spavaćih soba, i upalite ih kada god želite osjetiti neki fini miris.

Potpourri

Izgleda lijepo i još bolje miriše. Lako je dostupan u svakoj trgovini ukrasima za dom, a čak ga možete i sami izraditi jednostavnim miješanjem šake suhog cvijeća s malo esencijalnog ulja i držanjem u hermetički zatvorenoj posudi tjedan ili dva.

Očistite tepihe

Tepisi su često jedan od glavnih krivaca za neugodne mirise u kući. Da biste to izbjegli, pospite malo sode bikarbone po svojim tepisima, a zatim ih usisajte kako biste se riješili čudnog smrada.

Prokuhajte voće

Da, dobro ste pročitali! Da bi vaš dom imao nevjerojatan miris, jednostavno napunite posudu vodom, dodajte narezani limun i svoje omiljeno bilje. Pirjajte ih na laganoj vatri kako bi se miris bilja i voća prožimao u kući.

Sobne biljke

Mnoge biljke imaju ugodan miris i učinkovite su u pročišćavanju zraka. Nabavite biljke poput ljiljana, jasmina i gardenije kako bi vaš dom dobro mirisao, piše Pinkvilla.

Komentari