USB KOJI ŠTITI OD 5G? ‘Laki-gospodar-jednostavnosti’ prodaje ga za 2.500 kn. Stručnjaci su ga rastavili i evo rezultata

Ilustracija: Pixabay

Već se dugo lome koplja oko 5G tehnologije. Zagovornici iste ističu da će ona promijeniti naše živote dok njezini protivnici ističu da će narušiti naše zdravlje.

Naime, na internetu su se pojavili oglasi koji reklamiraju 5GBioShield USB koji bi trebao, kako tvrde njegovi prodavatelji, “zaštititi vaš dom i obitelj od 5G zračenja”.

“Pruža zaštitu za vaš dom…”

Taj se uređaj prodaje po cijeni od 2.500 kuna, a ekipa iz britanske tvrtke za sigurnost Pen Test Partners odlučila ga je kupiti i rastaviti kako bi iz prve ruke vidjela tu novu tehnologiju zaštite.

U oglasu stoji kako ovaj USB “pruža zaštitu za vaš dom i obitelj zahvaljujući nosivom holografskom nanoslojnom katalizatoru, koji se može nositi ili postaviti blizu pametnog telefona ili drugih uređaja koji emitiraju električne ili radijacijske signale”.



Štiti “kroz proces kvantne oscilacije, balansira i reharmonizira ometajuće frekvencije koje se šire iz električne magle koju proizvode uređaji poput laptopa, bežičnih telefona, Wi-Fija, tableta i slično”. Također, ističu kako USB “ne ograničava radijske frekvencije, već ih balansira.

Iza ovog proizvoda stoji Crnogorac dr. Ilija Lakičević, koji sebe naziva “Laki-gospodar jednostavnosti”.

Kad je ekipa PTP-a rastavila taj USB, imali su što vidjeti. Naime, u USB-u nije bila nikakva nova tehnologija, već “obična pločica sklopa s LED lampicom, kakvu je moguće pronaći u bilo kojem USB-u”. Pronašli su i okruglu naljepnicu.

Na svom blogu ističu da nisu pronašli ništa neobično ili revolucionarno, a naljepnica “iznenađujuće izgleda poput onih koje za nekoliko kuna možete kupiti u knjižari”.

“Jeftini USB s naljepnicom”

Također, dodali su da USB izgleda poput bilo kojeg USB-a koji se za nekoliko kuna može kupiti na internetu.

Na USB-u su pronašli i dokument koji sadrži informacije o 5GBioShieldu, kao i smjernice “kako znati da funkcionira”.

“Naše je mišljenje da 5GBioshield nije ništa doli jeftini USB s naljepnicom. Pruža li ova naljepnica 2500 kuna vrijednu tehnologiju zaštite, ostavljamo vama da sami procijenite”, stoji u njihovu blogu.

Da bi cijela stvar bila još zanimljivija, ovaj USB promovira gradsko vijeće Glastonburyja. Oni su osnovali 5G savjetodavno tijelo koje je trebalo proučiti koliko je nova tehnologija sigurna, a u svom izvještaju istaknuli su kako “koriste 5G Bioshield” te “smatraju da pomaže”, prenosi Zimo.

Komentari