UKIDA SE ‘LIJEPOM NAŠOM’ Voditelja Branka Uvodića HRT je poslao u mirovinu

Screenshot

Jedna od HRT-ovih najdugovječnijih emisija ‘Lijepom našom’ ukida se nakon 24 godine emitiranja. I njoj je presudila kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa, a ono što je zanimljivo jest da prekidom snimanja ovog narodnog showa prestaje i HRT-ova suradnja s Brankom Uvodićem.

“Gospodin Branko Uvodić nije dobio otkaz na HRT-u, već je s navršenih 65 godina 2019. stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Nakon toga mu je HRT u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala ‘Lijepom našom’. Zadnje produljenje ističe mu 25. srpnja 2020.

Budući da trenutno zbog koronakrize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije ‘Lijepom našom’ uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića. Ukoliko se steknu uvjeti za ponovno snimanje, HRT će svakako razmoriti ponovni angažman gospodina Uvodića”, navodi se u dopisu Komunikacija HRT-a.



Komentari