Udarao morskog psa sve dok nije pustio nogu njegove supruge

Australac koji je udarao morskog psa sve dok nije pustio nogu njegove supruge nazvan je “junakom”.

Policija je priopćila da je par surfao u subotu ujutro kod plaže nedaleko od Port Macquariea, oko 400 kilometara sjeverno od Sydneya, kada je morski pas napao ženu i ozlijedio joj desnu nogu.

“Njezin suprug bio je prisiljen udarati ribu dok nije odustala”, navodi se u priopćenju. 35-godišnjj ženi liječnička pomoć je pružena na plaži, a zatim je prebačena u bolnicu na operaciju.

Očevidac koji je surfao u blizini u vrijeme napada morskog psa nazvao je muškarca “junakom” zbog suprotstavljanja velikoj bijeloj psini dugačkoj do tri metra.

“On je počeo udarati morskog psa jer ju nije puštao”, rekao je Jed Toohey za Daily Telegraph.

“Spasio joj je život… Zaista je bio nevjerojatan.”

Suprug napadnute žene, Mark Rapley, rekao je listu da je “učinio ono što bi svatko napravio u tom trenutku”.

“Popeo sam se na dasku iza nje. Morski pas joj je zgrabio za list desne nogeGledao sam ga u lice. Nisam se popeo na njega, nego sam ga udarao odozgo“, ispričao je Rapley te istaknuo kako se 35-godišnjakinja sama popela natrag na dasku nakon što ju je morski pas prvi put povukao u vodu. On je u tom trenutku bio dva metra od nje te, kaže, da se nije sama popela i bila dovoljno snažna, vjerojatno joj ne bi mogao pomoći.

“Dvojica su veslala prema njoj odmah iza mene. Ne mislim da sam heroj, tako bi trebalo nazvati sve ljude koji su odradili izvrstan posao kako bi je održali na životu”, dodao je Rapley, prenosi Daily Mail.

Grupa kupača koja je pritekla u pomoć kazala je kako su Chantelle stavili zavoje i pokušavali zaustaviti krvarenje iz noge na području bedra i lista, a ona je hrabro i smireno govorila: “Dobro sam, dobro sam”.

Jedan od očevidaca kazao je kako su nakon napada vidjeli morskog psa kako pliva uz obalu povremeno iskačući iz vode s dijelom žrtvine daske za surfanje u raljama.

Australija je među zemljama s najviše napada morskih pasa i ove godine je zabilježeno pet takvih smrtonosnih napada.

Rapley je posjetio suprugu u bolnici nakon operacije. Kaže da je bila budna i da se brine za njihovog sina i kako će on prihvatiti ono što slijedi.

“Duhom nije klonula, još je snažna i nadam se da će sada biti dobro, ali pred njom je dug put do oporavka”, kazao je Rapley.

Prošli mjesec morski pas je povukao desetogodišnjeg dječaka s ribarskog broda kod Tasmanije. Dijete je preživjelo nakon što je otac skočio u more kako bi ga spasio, piše Dnevnik.hr.

Komentari