Ubojica legendarnog Johna Lennona ostat će još najmanje dvije godine u zatvoru. Opet mu je odbijeno puštanje na uvjetnu slobodu

Profimedia

Mark David Chapman u prosincu 1980. godine četiri je puta pucao Johnu Lennonu u leđa, a odbor za pomilovanja mu je 11. put odbio puštanje na uvjetnu slobodu.

Čovjek koji je ispred zgrade na Manhattanu u prosincu 1980. godine upucao pjevača legendarnih Beatlesa Johna Lennona, Mark David Chapman, ostat će najmanje još dvije godine iza rešetaka. Odbor za pomilovanja mu je po 11. put odbio zahtjev za puštanje na uvjetnu slobodu, javlja Mirror.

65-godišnji Chapman je prije gotovo 40 godina ubio legendarnog pjevača, a uvjete za puštanje na slobodu stekao je 2000. godine. Odonda svake dvije godine podnosi zahtjev za uvjetno puštanje na slobodu, no odbor ga odbija svakoga puta. Objasnili su kako bi njegovo puštanje umanjilo ozbiljnost zločina, ali i da bi ga netko mogao napasti zbog osvete.

Chapman je Lennona upucao četiri puta u leđa ispred njegove zgrade, i to pred njegovom šokiranom suprugom Yoko Ono. Osnivač Beatlesa i jedan od najpopularnijih pjevača svih vremena imao je 40 godina. Ubojica je priznao kako je tražio popularnost u to vrijeme, a na saslušanju prije dvije godine rekao je da ga je sram onoga što je učinio. Izjavio je kako još uvijek dobiva pisma Lennonovih obožavatelja koji ga bijesno prozivaju zbog onoga što je učinio.

Lennonova udovica Yoko Ono već se nekoliko puta usprotivila njegovu puštanju na slobodu te je rekla kako se boji za vlastitu sigurnost, ali i za sigurnost Johnovih sinova. Champan pravo na sljedeće saslušanje ima 2022. godine.

Komentari