U nedjelju TV premijera megahita ‘Toma’: Najgledaniji film novije domaće kinematografije stiže na male ekrane

Foto: Press

Nova TV u nedjelju, 11. rujna s početkom u 20.15 donosi TV premijeru filmskog megahita ‘Toma’ koji je osvojio srca gledatelja diljem regije i oborio rekorde gledanosti kao najgledaniji film novije domaće kinematografije.

Nastao u režiji Dragana Bjelogrlića, koji je poznat po brojnim uspješnicama kao što su ‘Sjenke nad Balkanom’, ‘Montevideo, Bog te video!’ i ‘Žigosani u reketu’, biografski film ‘Toma’ prati uspone i padove Tome Zdravkovića, jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život raskošno dočarali glumci Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković i drugi.

‘Toma’ na male ekrane donosi impresionistički portret slavnog pjevača, prikazujući početak i vrhunac njegove slave, odnos s brojnim prijateljima koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije i njegove ljubavi koje su ga inspirirale u stvaranju nekih od najvećih hitova. Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena poput Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih, a radnja se odvija u dvije linije.

Dok je prva linija radnje smještena u 1991. godinu, kada Toma započinje prijateljstvo s doktorom koji ga je liječio, druga linija prati njegov život počevši od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić – koje će presudno utjecati na njegovu karijeru, ali i privatni život – do dostizanja neslućene visine popularnosti te dna života.Od svoje premijere u 2021. godini do danas, ‘Toma’ je postao fenomen novije domaće kinematografije, kako zbog obaranja rekorda gledanosti, tako i zbog velikog interesa javnosti o informacijama iz života najvećeg jugoslavenskog boema koje su punile medijske stupce i preplavile društvene mreže, a ‘koliko sjećanja stane u pjesmu i koje su pjesme veće od života’ ne propustite otkriti u ovoj dirljivoj biografskoj priči.

 

Komentari