U Dubrovniku se i ove godine slavi vino!

Foto: Julio Frangen

Dubrovnik već sedmu godinu slavi vino, a vinski festival “Dubrovnik FestiWine” održat će se od 16. do 22. ožujka pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, uz Grad kao domaćina. Festival se održava u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) te uz potporu partnera i sponzora, a u organizaciji agencije “Dubrovnik PartneR”.

Počevši 2014. godine kao regionalni vinski festival, s ciljem promocije vinske kulture i izvornih sorti Dubrovačko-neretvanske županije, “Dubrovnik FestiWine” od 2017. godine otvara svoja vrata i postaje međunarodni vinski festival.

“Što može biti poticajnije za razvoj i uspjeh od zdrave konkurencije?! Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost”, rekao je Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

“Blind date” u Prvom hrvatskom muzeju vina

Festival se tradicionalno održava u sklopu “Dubrovačke vinske setemane” u kojoj domaći ugostitelji osmišljavaju i nude atraktivne delicije dubrovačkog kraja sljubljene s najboljim vinima. Restorani, konobe i vinski barovi, u tjednu održavanja vinskog festivala, imat će oznaku “Wine Friendly”



Tradicionalno će se organizirati “Blind date na kojem se naslijepo kuša i bira vino koje najbolje prati izvornu deliciju – malostonsku kamenicu, a održat će se 18. ožujka u Prvom hrvatskom muzeju vina u Putnikovićima na Pelješcu. 

U hotelu Dubrovnik Palace 19. ožujka održat će se donatorska svečana večera “FestiWine Gala” na kojoj će se uz sedam prošlogodišnjih pobjedničkih vina međunarodnog ocjenjivanja “Dubrovnik Wine Trophy” predstaviti sedam kreativnih jela dvaju vrhunskih chefova. Prihod je namijenjen stipendiranju mladih talenata Dubrovačko-neretvanske županije iz područja kulinarstva i sommelijerstva.

Središnji događaj festivala vinska izložba održava se 20. ožujka na Sunset Beachu u Uvali Lapad. U sklopu vinske izložbe održat će se B2B susreti vinara, ugostitelja, hotelijera i ostalih vinskih stručnjaka. 

Komentari