Tuširate se više puta dnevno? Evo što se događa s vašim tijelom

Kupate li se jednom ili više puta dnevno? U slučaju da je ovo drugo vaš odgovor, City Magazine otkriva kako ova aktivnost utječe na vaše tijelo.

Kosa se brže masti
Nakon pranja, kosa ima zdrav i sjajan izgled, ali naizgled paradoksalno, često pranje dovodi do toga da se ona brže masti. Svaki put kada šamponirate kosu, koža vaše glave počinje se sušiti, što izaziva proizvodnju masti u ovom predjelu. Kada ovu radnju ponovite dva ili više puta u tijeku dana, vaš organizam nanovo dobije signal da treba proizvoditi masti na istom mjestu. Kao rezultat toga, kosa se brže masti nego inače piše Aktivni.si, a prenosi City Magazine.

Koža se brže suši
Prečesto kupanje također utječe i na vašu kožu. Topla voda, sapun i gel za tuširanje uklanjaju zdrave bakterije i masti s vaše kože, a upravo one čine da vaša koža bude glatka i mladolika. Imajući ovo u vidu, nije poželjno da se više puta dnevno nađete u kadi ili tuš kabini.

Pojedini dermatolozi čak savjetuju da se tuširate 2 do 3 puta tjedno da biste izbjegli sve do sada spomenute simptome. Pitanje je biste li trebali ići baš toliko daleko, ali je svakako preporučljivo da se suzdržite od dodatnog kupanja tijekom dana.



Komentari