Turkmenistanski predsjednik nadmašio Putina, Lukašenka i Kim Jong Una: U Rambo stilu raznio bačve pune eksploziva, jer može

Gurbanguly Berdimuhamedov, turkmenistanski predsjednik, stekao je reputaciju po ekshibicijama koje nadmašuju primjerice Putinove ili one sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una. Bilo je tu repanja, pjevanja, jahanja konja, driftanja u trkaćem automobilu te naravno i pucanja iz pištolja – s bicikla.

Nedavno je i bjeloruski predsjednik Lukašenko dramatično iz helikoptera istrčavao s Kalašnjikovim u rukama, no Berdimuhamedov ne samo da je to nadmašio, već je njegova najnovija “izvedba” bila poprilično eksplozivna.

Nije poznato je li nedavni Berdimuhamedov sastanak s turkmenistanskim vijećem sigurnosti možda povod za tako vulgarnu demonstraciju sile, no turkmenistanski predsjednik uspio je zapaliti i Twitter.

Postrojio je nekolicinu vojnika nedaleko od svojeg vozila te kroz šiber stao iza ruske teške četverocjevne strojnice GShG-7.62 (ruska verzija američke strojnice M134, popularno minigun)  pa “opleo” po bačvama posloženim u piramidu. No bačve su bile punjene eksplozivnom tvari, da pucačina ne bi prošla bez, eto, i filmskog epiloga, piše Zimo.



Nakon toga promatrače je počastio i svojim umijećem pucanja iz pištolja.

Njegova ekshibicija postala je hit na društvenim mrežama, ali i u ruskim medijima.

Komentari