‘TU JE KRAJ PUTA!’ Tony Cetinski o infuzijama i mladim izvođačima: ‘Iskrenost ponekad nije laka i zna koštati’

Tony Cetinski (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

Uoči koncerta kojeg će održati na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila, Tony Cetinski prisjetio se vremena u kojima je pretjerivao s koncertima, što mu se odrazilo i na zdravlje.

“Kada sam prvi put završio na infuziji, odlučio sam prorijediti količinu koncerata. Svojevremeno je znalo biti 280 svirki u 365 dana, često i dvije u danu. To nije imalo smisla raditi, jer koliko god voljeli svoj poziv zdravlje treba biti na prvom mjestu”, rekao je Cetinski u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Upitan o tome kako će i s kim proslavili blagdan Velike Gospe, odgovorio je: ” Jednostavno, skromno i ponizno u obiteljskom ozračju”.

Osvrnuo se i na mlade snage domaće glazbene scene te istaknuo svog štićenika Juru Brkljaču, ali i Matiju Cveka, kojeg smatra kompletnim izvođačem. “Ljudima nije dovoljno da samo pjevaš i pišeš pjesme, nego da ih odvedeš negdje sa svojom interpretacijom, a da pritom budeš ti, budeš iskren”, kaže Tony.



“Ljudi ionako sebi pronađu izvođača. O ukusima se ne raspravlja, ali kad publika osjeti da nisi iskren, tu je kraj puta. Iskrenost ponekad nije laka i zna koštati, ali u umjetnosti je uz marljivost pravi put do uspjeha, odnosno svog ostvarenja. I naravno u svemu je najvažnije ostati čovjek, kao svakodnevni i glavni zadatak pomoći, kojom prizemljuješ sebe i svoj ego”, zaključio je.

Komentari