Topi se u ustima: Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom

Pixabay

Kremasta tjestenina sa sirom ukusno je i zasitno jelo koja grije tijelo i pruža utjehu. Ako želite skratite vrijeme pripreme toga jela, obratite pozornost na ovaj recept.

Jeste li znali da makarone sa sirom možete napraviti u jednom loncu te tako smanjiti količinu zaprljanog suđa u kuhinji? Umjesto kuhanja tjestenine u zasebnom loncu, sve možete odraditi zajedno u jednoj posudi.

Štoviše, tijekom kuhanja tjestenine oslobađa se škrob u vodi što jamči da će pripremljeno jelo biti iznimno kremasto i ukusno.

Sastojci:



400 grama sušenih makarona
200 ml topivog sira po želji
100 grama maslaca
1 litra mlijeka
0,5 litra povrtnog ili mesnog temeljca
sol i papar po želji
svježi peršin po želji

Priprema:
1. U veliki lonac ulijte mlijeko i povrtni temeljac. Promiješajte i zagrijte tekućine na laganoj temperaturi.

2. Kada se tekućine zagriju ubacite sušene makarone i kuhajte sve dok se tjestenina termički ne obradi do kraja.

3. Pred kraj kuhanja umiješajte naribani sir i komadiće maslaca, sve dobro promiješajte i pustite da se sir rastopi do kraja.

4. Začinite po želji sa solju i paprom.

5. Poslužite toplo sa svježim listićima peršina uz omiljenu sezonsku salatu. Dobar tek!

Savjet plus:

Na ovaj način možete skuhati i bilo koju drugu vrstu tjestenine – od pennea do špageta.

Ako upotrijebite mesni temeljac umjesto povrtnog, jelo će imati još bolji okus.

Ako vam nedostaje povrća u jelu, pred kraj kuhanja tjestenine možete dodati i nekoliko šaka svježeg špinata, promiješati i pustiti minutu-dvije da povene, piše Zadovoljna.dnevnik.hr

Komentari