Taylor Swift na preuzimanju glazbenih nagrada ‘spustila’ diskografskoj kući koja joj je pokušala oduzeti pjesme

Američka pjevačica Taylor Swift osvojila je šest nagrada na American Music Awards, ali i poslala poruku diskografskoj kući s kojom se sporila oko autorskih prava, što je glazbenici prijetilo da ostane bez prava izvođenja vlastite glazbe.

Swift je osvojila glavnu nagradu za umjetnicu godine, te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umjetnicu desetljeća čime je stigla do brojke od 29 američkih glazbenih nagrada nadmašivši dosadašnjeg rekordera Michaela Jacksona sa 24 nagrade.

“Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama,” rekla je 29-godišnja Swift publici na svečanosti u Los Angelesu nakon što je izvela remix svojih hitova.

Očekivalo se da će Swift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće Big Machine Records, Scooterom Braunom i Scottom Borchettom, jer su joj oduzeli autorska prava na njezinih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga je a Taylor prijetila zabrana izvođenja vlastite glazbe, kao i zabrana korištenja iste te glazbe u dokumentarcu kojega je izdao Netflix.


Međutim, nedavno su Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitiranje na obostrano odobrenim platformama.

No, u nedjelju pjevačica nije spomenula spor, iako je svoj nastup otvorila noseći bijelu košulju ispisanu naslovima svojih starih albuma.

“Ova je godina za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplicirano”, rekla je Swift koja je pobijedila u konkurenciji ispred Drakea, Ariane Grande, Halsey i Post Malonea. Dobila je i nagradu za najbolji video spot, najbolji pop/rock album, najbolju pop/rock pjevačicu..

Komentari