Talentirani splitski glazbenici održat će online koncerte

Foto: Turistička zajednica grada Splita

Vrhunski blagdanski koncerti za vrijeme božićnih blagdana u sklopu Adventu u Splitu dostupniji su nego ikada jer će se održavati online. 

Suradnjom Turističke zajednice grada Splita i Gradskog kazališta lutaka Split (GKL), u domove stiže još jedan u nizu atraktivnih koncerata talentiranih glazbenika sa splitskog područja, jazz dua ‘Sara & Jappa’ koji će, svojim vokalnim i gitarskim interpretacijama jazz klasika prošlog stoljeća, uljepšati jednu od posljednjih večeri 2020. godine.

Prijenos uživo počinje u utorak, 29. prosinca u 20 sati, stoga već sada putem linka https://youtu.be/3SU94wxr8to možete postaviti podsjetnik kako biste ovo blagdansko vrijeme proveli uz sjajne glazbenike i kvalitetan jazz. Na sam dan nastupa, poveznica na prijenos uživo nalazit će se i na Facebook stranici Turističke zajednice grada Splita.

Sara & Jappa obiteljski su jazz duo kojeg čine Željko Brodarić Jappa i Sara Brodarić Šegvić, otac i kći, čiji se nastupi temelje na vokalnim i gitarskim interpretacijama jazz klasika prošlog stoljeća, koje su proslavili broadwayski i hollywoodski mjuzikli, te svojim verzijama popularizirali Peggy Lee, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Etta James, Tony Bennett, Frank Sinatra i drugi legendarni izvođači.



Ovo nije prvi put da Sara & Jappa nastupaju u prostorima GKL, no prvi je puta da se njihova izvedba može pratiti isključivo online putem. Svoju koncertnu 2019. godinu zaključili su otvarajući JazZima! jazz festival u splitskom GKL-u još jednim rasprodanim ‘Jazz Winter Wonderlandom’.

Sara Brodarić Šegvić je u ulozi pjevačice surađivala na velikom broju uspješnih albuma hrvatskih glazbenika i glazbenih grupa kao što su Luky, TBF, Dječaci, Libar i Studio Frendo. Osvajačica je i prve nagrade žirija na Večerima francuske šansone koju organizira Alliance Française de Split, a pred teatarskom publikom nastupila je u ulozi pjevačice u predstavi Romeo i Julija u splitskom HNK-u.

Željko Brodarić Jappa široj je publici poznat kao frontman, pjevač, gitarist i skladatelj legendarne grupe Metak, ali i zbog svoje kantautorske karijere te zbog uspjeha koje je ostvario kao producent potpisujući brojne albume nekih od najpopularnijih glazbenih sastava bivše Jugoslavije kao što su Đavoli, Crvena Jabuka, Haustor, Animatori, Luky i drugi. Za producentski rad dobio je prestižnu nagradu Porin 2003. godine.

Osim u glazbi ovoga vrsnoga jazz dua, nekoliko dana ranije u online izvedbama u sklopu Adventa u Splitu mogu uživati kako ljubitelji klasičnih evergreena, tako i lutkarskih predstava.

Na Badnjak, 24. prosinca, uživo putem interneta od 10 sati emitirat će se koncert sastava Music Forever iz prostora gotičke dvorane Muzeja grada Splita, a od 11 sati, na drugačijoj poveznici, dječja predstava Snjegović Poštar Gradskog kazališta lutaka Split. Uz to, Advent u Splitu i splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučili su nagraditi vjernu splitsku publiku besplatnim ulaznicama za dvije izvedbe predstave Laponija koje će se održati na velikoj sceni u utorak, 29. i srijedu 30. prosinca u 19 sati.

S obzirom na nove epidemiološke mjere broj ulaznica za Laponiju je ograničen, a publika ih može preuzeti od 10 do 12 sati na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split, te sat vremena prije predstave.

Komentari