Svinjski medaljoni u umaku od naranče i vrhnja

Odlično se slažu sa krumpir pireom ili tjesteninom.

Sastojci:

  • 600 g svinjskog filea
  • 50 ml ulja
  • 1 naranča ili limun
  • sol, papar
  • 10 g brašna
  • 100 ml bijelog vina
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 20 g maslaca
  • peršin
  • 1 žlica suhog biljnog začina

Priprema:

Meso narežite na 12 manjih odrezaka. Malo ih istucite čekićem za meso, natrljajte suhim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajte jednim dijelom narančinog ili limunovog soka.

Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje.

Nakon toga ih pospite brašnom i pržite u zagrijanoj tavi, i to s pobrašnjenom stranom prema dolje.



Kada odresci poprime s obje strane lijepu svjetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju.

Pred kraj umiješajte vrhnje, ostatak limunovog soka, popaprite i dodajte još suhog biljnog začina.

Sve zajedno malo prokuhajte, a pred kraj dodajte maslac, piše Coolinarka.

Dobar tek!

Komentari