Fantastično jelo s mesom i povrćem u ljutom umaku. Savršeno za jesenske dane.
Sastojci:
Za meso:
2 svinjska slabina, bez masnoće
3 žlice smeđeg šećera
1 žlica chillija u prahu
1 žlica bijelog luka u prahu
malo soli
3 žlice maslinovog ulja
Za cvjetaču:
1 veliki crni luk, izrezan na kockice
4 poriluka, tanko izrezana
3 češnja bijelog luka, mljeveni
2 žličice mljevenog kumina
2 žličice chillija u prahu
1 žličica papra ili ljute mljevene paprike
2 žlice paradajz pirea
1 veća cvjetača, izrezana na cvjetove
1 konzerva pelata
1 boca piva
3 šalice pilećeg bujona
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U meso utrljajte smeđi šećer, chilli u prahu i bijeli luk u prahu, pa posolite. Ulijte i 2 žlice maslinovog ulja i prebacite u lim obložen papirom za pečenje.
Pecite 1 sat i 15 minuta. Neka se malo ohladi, a zatim izrežite na sitne komade.
U međuvremenu, u velikom loncu na umjerenoj vatri zagrijte preostalo ulje. Dodajte luk, poriluk, bijeli luk, kumin, chilli u prahu i ljutu papriku i kuhajte dok ne omekša, oko osam minuta. Posolite.
Dodajte pire od rajčice i kuhajte jednu minutu, a zatim i cvjetaču, pelat, pivo i temeljac. Na kraju dodajte svinjetinu i još malo kuhajte.