Svinjetina sa cvjetačom u chilli umaku. Savršen ručak za jesenske dane

Fantastično jelo s mesom i povrćem u ljutom umaku. Savršeno za jesenske dane. 

Sastojci:

Za meso:

2 svinjska slabina, bez masnoće

3 žlice smeđeg šećera

1 žlica chillija u prahu

1 žlica bijelog luka u prahu

malo soli

3 žlice maslinovog ulja

Za cvjetaču:

1 veliki crni luk, izrezan na kockice

4 poriluka, tanko izrezana

3 češnja bijelog luka, mljeveni

2 žličice mljevenog kumina

2 žličice chillija u prahu

1 žličica papra ili ljute mljevene paprike

2 žlice paradajz pirea

1 veća cvjetača, izrezana na cvjetove

1 konzerva pelata

1 boca piva

3 šalice pilećeg bujona

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U meso utrljajte smeđi šećer, chilli u prahu i bijeli luk u prahu, pa posolite. Ulijte i 2 žlice maslinovog ulja i prebacite u lim obložen papirom za pečenje.

Pecite 1 sat i 15 minuta. Neka se malo ohladi, a zatim izrežite na sitne komade.

U međuvremenu, u velikom loncu na umjerenoj vatri zagrijte preostalo ulje. Dodajte luk, poriluk, bijeli luk, kumin, chilli u prahu i ljutu papriku i kuhajte dok ne omekša, oko osam minuta. Posolite.

Dodajte pire od rajčice i kuhajte jednu minutu, a zatim i cvjetaču, pelat, pivo i temeljac. Na kraju dodajte svinjetinu i još malo kuhajte.

Komentari